Loading...

The Team behind the project 

Η ομάδα μας

Board of Directors

WipeOut44_14_2019_044427.705000

Καλλιόπη Λένναξ

PUBLISHING CHIEF

master EDITOR

διεθνεσ &

ευρωπαϊκο

δικαιο

Απόφοιτη Διεθνών Σχέσεων & Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πανεπιστημίου Πειραιά
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι για μένα ένας οργανωμένος διαδικτυακός τόπος μετάδοσης της σκέψης των αρθρογράφων και πραγμάτευσης διαφόρων πλευρών της επικαιρότητας. Με τη βοήθεια του Ο.Δ.Ε.Θ., οι νέοι Επιστήμονες κατανοούν τη σημασία της προσωπικής αναζήτησης για την κατάκτηση ενός θέματος, υιοθετούν μια ολοκληρωμένη, ολιστική προσέγγιση απέναντι στα διεθνή ζητήματα και ελέγχουν, μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, την πιστότητα και πληρότητα των επιχειρημάτων τους. Κάθε μέλος του Ομίλου επωφελείται της ευκαιρίας να δημοσιοποιεί ατομικές ακαδημαϊκές αναλύσεις, με αντικειμενικότητα, εγκυρότητα και σοβαρότητα. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση των συμμετεχόντων, editors και αρθρογράφων, είναι να βλέπουμε την ομάδα του Ο.Δ.Ε.Θ. να μεγαλώνει, να επεκτείνεται και προσελκύει ολοένα και περισσότερα ακροατήρια!
66508231_10216268064188874_2829264085097381888_n

Λεωνίδας Ασημακόπουλος

COMMUNICATIONS &

PROJECTS MANAGER

Απόφοιτος Νομικής και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Δικηγόρος Αθηνών
Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και συνάντησης φοιτητών. Είναι πολύ ευχάριστο που δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφράζονται, να δομούν τον λόγο τους, να παράγουν ερευνητικό έργο και να επιχειρηματολογούν για τρέχοντα ζητήματα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από φοιτητές.

Στεφανία Ζούρκα

SENIOR PROJECTS

MANAGER, SENIOR EDITOR

&

SOCIAL MEDIA MANAGER

διεθνεισ & ευρωπαϊκεσ

σχεσεισ

Στην εποχή της ψηφιοποίησης και της συσσώρευσης πληροφοριών δεν είναι δύσκολο να βρεις μια πηγή δεδομένων και απόψεων, ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων. Αποτελεί όμως μια όαση σε αυτό τον  καταιγισμό πληροφορίας να βρεί κανείς μια δεξαμενή απόψεων που βασίζονται σε ένα επιστημονικό υπόβαθρο, ακόμη και αν αυτό είναι σε πρώιμο στάδιο. Ο ΟΔΕΘ είναι για μένα μια τέτοια δεξαμενή  ιδεών, πίσω από την οποία αφιερώνουν χρόνο και εργασία άνθρωποι που κόντρα στα δεδομένα της προχειρότητας, επιλέγουν τη συνέπεια και τη μελέτη. Αξίζει να τον γνωρίσετε!

Γιάννης Κρόμπας

PUBLISHING CHIEF


master editor

Οικονομια και

οικονομικα

Για εμένα ο ΟΔΕΘ είναι η ευκαιρία να αναλύσω και να παρουσιάσω ενδιαφέρουσες προτάσεις, γεγονότα και θέματα που απασχολούν εμένα και πολλούς νέους ανθρώπους. Επιπλέον μέσα από τον ΟΔΕΘ μπορώ να έρχομαι σε επαφή με διαφορετικές αλλά πάντα τεκμηριωμένες απόψεις που αφορούν τα κοινά.
Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων
54433075_2040662786226980_9095476281671155712_n

Όλγα Τσουκαλά

news flow &

social media manager

Απόφοιτος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και φοιτήτρια Νομικής

Για μένα ο ΟΔΕΘ αντικατοπτρίζει μια δομημένη πρωτοβουλία όπου ο καθένας δίνει το δικό του χρώμα στην άποψη του μέσα από την προσωπική του προσπάθεια να αποτυπώσει την διεθνή, ευρωπαϊκή καθώς και ενδοκρατική πραγματικότητα σε κάθε της έκφανση. Ως μέλος του ΟΔΕΘ νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που μία πρωτοβουλία από φοιτητές φιλοξενεί ανοικτά κάθε φωνή που έχει απήχηση και διαρκώς ακούγεται όλο και πιο δυνατά!

Απόφοιτος τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής. Μεταπτυχιακός φοιτητής M.Sc. στην Ψηφιακή Καινοτομία & Νεοφυή Επιχειρηματικότητα.

Στόχος μας είναι μέσα από τον ΟΔΕΘ, η ακαδημαϊκή κοινότητα και η Ελληνική Πολιτεία να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν την δική μας, εντονότερα και να δίνει ανάλογες ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο.

Γιάννης Πήλιουρας

senior project

manager &

SOCIAL MEDIA MANAGER

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα φοιτητών το οποίο προσφέρει δυνατότητες και κίνητρά για ενασχόληση με την ακαδημαϊκή ανάλυση, την έρευνα και την συγκρότηση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των μελών του. Όταν ξεκινήσαμε τον ΟΔΕΘ είχαμε ως στόχο αυτό που καταφέραμε σήμερα: να δώσει ελεύθερο βήμα έρευνας και έκφρασης σε νέους επιστήμονες. 

Κατερίνα Δίπλα

SENIOR chief EDITOR


ΔΙΕΘΝΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία φοιτητών, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε νέα άτομα να εκφραστούν και να μιλήσουν για τα διεθνή ζητήματα που μας αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα. 

Board of Editors

Δίνουμε τις κατευθύνσεις και οποιαδήποτε βοήθεια στους αναλυτές σύμφωνα με τον Κοινό Οδηγό του ΟΔΕΘ

Αλέξανδρος Καρράς


PUBLISHING CHIEF

senior EDITOR

Κρισεις & Ζητηματα

Ασφαλειας

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένα πεδίο τριβής με τη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Το πλήθος των αναλύσεων και των άρθρων αντικατοπτρίζουν τη πολυσχιδή διάσταση του Ο.Δ.Ε.Θ. και η ποιότητα των αναλυτών και αρθρογράφων εγγυάται τη πολύπλευρη θέαση αυτής της πραγματικότητας, με σοβαρότητα και εγκυρότητα υπό το πρίσμα της ακαδημαϊκής έρευνας. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, συνεισφέροντας στη διεύρυνση της κατανόησης του κόσμου μας.

24958941_10215521923944805_4960197390909362747_o

Ανδρέας Πετρούσης

senior EDITOR

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ &

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας, απόφοιτος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί έναν πλουραλιστικό χώρο έκφρασης ιδεών, μελετών και ερευνών φοιτητών και νέων ερευνητών, μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Πάνω από όλα αποτελεί μία οικογένεια που έχει ως αρχή της την ορθή ενημέρωση του κοινού για ένα εύρος θεμάτων τα οποία άπτονται της ευρωπαϊκής και διεθνούς πραγματικότητας. 
 
Για εμένα ο ΟΔΕΘ αποτελεί το μέσο που μου δίνει τη δυνατότητα να ερευνήσω σε βάθος ζητήματα και διενέξεις ανά την υφήλιο, να εργαστώ για την δημοσιοποίηση θεμάτων τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και τέλος να συνεργαστώ με αξιόλογους επιστήμονες, μέσα από τις προσομοιώσεις που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Ομίλου.
Untitled

Μάριος Κράντας


senior editor


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ &

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΔΕΘ. Ακούγοντας το ακρωνύμιο αυτό ο μέσος χρήστης του διαδικτύου δεν νομίζω πως θα σκεφτεί πολλά. Για κάποιους όμως, οι οποίοι ασχολούνται με πολιτικά και διεθνή ζητήματα, η σελίδα αυτή είναι γνωστή για τον πλουραλιστικό χαρακτήρα της και την ανοχή της στις διαφορετικές απόψεις, τον επιστημονικό και αντικειμενικό τρόπο συγγραφής των άρθρων, αλλά πρωτίστως για το πάθος που διακατέχουν τα μέλη της ομάδας αυτής.

Οπότε θα μπορούσα να πω με σιγουριά, ο Ο.Δ.Ε.Θ δεν είναι μόνο μια ιστοσελίδα με άρθρα πολιτικού χαρακτήρα.

Είναι πρωτίστως μια ευκαιρία για ανθρώπους σαν και εμένα να κάνουν αυτό που τους εκφράζει.

Ευάγγελος Τασιόπουλος


SENIOR EDITOR


ΔΙΕΘΝΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί έναν πρότυπο όμιλο Επιστημόνων που παραχωρεί τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές να εκφράσουν μέσω αναλύσεων και άρθρων τους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς τους προβληματισμούς, ασκώντας παράλληλα το γνωστικό τους αντικείμενο. Συγχαίρω τον ΟΔΕΘ για την καινοτόμο πρωτοβουλία αυτή, μέσω της οποίας δραστηριοποιεί νέους επιστήμονες, συμβάλλει στην εξέλιξή τους παραχωρώντας τους βήμα λόγου. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που είμαι μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος και που βρίσκομαι ανάμεσα σε αξιόλογα άτομα της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας.
DSC03771

Λυδία Νίκα


junior editor

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί για εμένα μία εξαιρετική πρωτοβουλία, μια δυνατή, ενωμένη και μεγάλη ομάδα η οποία απαρτίζεται από αξιόλογους φοιτητές και αποφοίτους. Όλοι τους, με την σκληρή δουλειά τους, τις γνώσεις τους και τις καινοτόμες ιδέες τους καθιστούν τον ΟΔΕΘ έναν φορέα ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης νέων εμπειριών μέσω της συμμετοχής στις ποικίλες δραστηριότητες και διοργανώσεις του.
Συγχρόνως, προωθείται η υπηρέτηση των αξιών της συνεργασίας και του πνεύματος ομαδικότητας και ασφαλώς, βασικός στόχος παραμένει πάντοτε η παροχή γνώσης και ενημέρωσης επί εύρους ζητημάτων.

2020-02-03-18-48-41-707

Άσπα Κατσίκη

PUBLISHING CHIEF

junior editor

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Απόφοιτη Νομικής ΑΠΘ 

LL.M. Διεθνών και Ευρωπαϊκών Νομικών Σπουδών, με ειδίκευση στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο. 

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί ένα πρότυπο forum ανάλυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής επικαιρότητας, όπου νέοι φοιτητές και απόφοιτοι προερχόμενοι από διαφορετικούς επιστημονικούς και πολιτικούς χώρους αποκτούν βήμα και φωνή. Αποτελεί ένα καινοτόμο και πλουραλιστικό χώρο ανταλλαγής διαφορετικών ιδεών, απόψεων και θέσεων, με σεβασμό στην πολυφωνία και την παροχή ίσων ευκαιριών. Κυρίως όμως ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία ομάδα αξιόλογων νέων παιδιών με όρεξη, πάθος και φιλομάθεια που εργάζονται με απόλυτη συναίσθηση με σκοπό την παροχή εμπεριστατωμένων απόψεων και πληροφοριών σχετικά με το διεθνές και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Τα τελευταία χρόνια η απήχηση του ΟΔΕΘ στην ακαδημαϊκή κοινότητα βαίνει συνεχώς αυξανόμενη αν λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός πως πλέον αριθμεί πάνω από 190 μέλη. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου που αποτελώ μέλος του ΟΔΕΘ τόσο ως αναλύτρια όσο και ως μέλος της συντακτικής επιτροπής.

 

 

Για μένα ο ΟΔΕΘ είναι το βήμα μέσα από το οποίο μπορώ να εξελίξω τις γνώσεις μου και να ερευνήσω νέα δεδομένα για ζητήματα διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, μέσα από τις δράσεις του ΟΔΕΘ έρχομαι σε επαφή με νέα αξιόλογα άτομα και ανταλλάσσω ιδέες και απόψεις για ζητήματα της τρέχουσας πραγματικότητας. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας!

Σε ένα τόσο ασαφές, ρευστό και καθόλου εύκολα προσδιορίσιμο διεθνές περιβάλλον, ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα όχημα έρευνας,μια δυναμική προσπάθεια εμπεριστατωμένης ενημέρωση, ένα σύγχρονο think tank για θέματα που άπτονται της διεθνούς πραγματικότητας…για θέματα που είναι η διεθνής πραγματικότητα. 

Διαφορετικές φωνές, διαφορετικά αντικείμενα έρευνας, διαφορετικά backgrounds και προσεγγίσεις, ξεχωριστοί αναλυτές που μέσω των άρθρων τους, παρατηρώντας,παρακολουθώντας και ερμηνεύοντας τα διεθνή τεκταινόμενα,  συνθέτουν και οριοθετούν τον ΟΔΕΘ, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στη διεύρυνση της γνώσης και της πληροφόρησης.
 
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών αποτελεί ένα σπουδαίο και ταυτόχρονα ιδιαιτέρως δύσκολο εγχείρημα μέσω του οποίου παρουσιάζονται αναλύσεις και απόψεις σε μία ευρεία γκάμα επιστημονικών θεμάτων.
Όντας μέλος αυτού του διεπιστημονικού ομίλου, έχω τη δυνατότητα όχι μόνο να δημοσιεύσω τις αναλύσεις και τις απόψεις μου ως προς την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία, αλλά παράλληλα να ενημερωθώ εγκαίρως και με τεκμηριωμένο τρόπο από συναδέλφους άλλων επιστημονικών αντικειμένων αναφορικά με ζητήματα Πολιτικής, Δικαίου, Ενέργειας και Ασφάλειας.
 Επομένως, ο ΟΔΕΘ προάγει την έρευνα, την γνώση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων και άρτια καταρτισμένων επιστημονικά ανθρώπων, συντελώντας καθ’αυτόν τον τρόπο στην πνευματική ανέλιξη τόσο των μελών του όσο και των πολλών αναγνωστών του.
 
 

Απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων
ΜΑ Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές 

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια νέων φοιτητών, προερχόμενοι από τους κλάδους των πολιτικών, νομικών, οικονομικών και κοινωνικών επιστημών, οι οποίοι αναλύουν και επεξεργάζονται επίκαιρα θέματα καθώς και ιστορικά γεγονότα, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους στην ευρύτερη κοινωνία. Παρέχει τη δυνατότητα πλουραλισμού των απόψεων μέσω της ελεύθερης έκφρασης και της γόνιμης και εμπεριστατωμένης αντιπαράθεσης, πάνω σε θέματα διεθνούς ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος. Είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας!

 

Ο ΟΔΕΘ δεν είναι μόνο ένα νεανικό forum ιδεών, αλλά μία οικογένεια σκέψεων και αρθρογραφίας ασχολούμενη με το διεθνές και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τον νομικό κόσμο, την ιστορία, την πολιτική. Ως γνήσια προσπάθεια φοιτητών και νέων αποφοίτων για ελεύθερη και δημιουργική κατάθεση ιδεών, αποτελεί πρότυπο πρωτοβουλίας για ατομική και συλλογική επιστημονική συνεργασία και έρευνα. Με μεγάλη μας χαρά συνεχίζει να εξελίσσεται.

Απόφοιτος Νομικής Σχολής Αθηνών, Ασκούμενη Δικηγόρος

Σε μια εποχή όπου η ανάγκη για επικοινωνία και εξέλιξη είναι μεγάλη, ο ΟΔΕΘ αποτελεί ακριβώς έναν δίαυλο μεταξύ των ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται σε αυτόν, και του ευρύτερου κοινού. Η ενασχόλησή μας με θέματα διεθνούς, ευρωπαϊκού και εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς και το φως σε διάφορες πτυχές τους καθιστούν το υλικό του Ομίλου μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών. Η έρευνα, η παραγωγή γραπτού λόγου υπό μορφή άρθρου, η συμμετοχή σε Project, η διάδραση και η ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της ομάδας, μου δίνουν την ευκαιρία να μαθαίνω, να εργάζομαι και να συνεργάζομαι. Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που συμμετέχω κι εγώ σε αυτή την πρωτοβουλία.

Image

Γιάννης Κερεντζής


junior EDITOR

Ο ΟΔΕΘ είναι μία πλατφόρμα ενημέρωσης και επικοινωνίας η οποία φέρνει κοντά νέους από όλη την Ελλάδα, που αγαπούν τις διεθνείς σχέσεις και διψούν για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Είναι μία όμορφη αφορμή για να ασχοληθείς, να  αναζητήσεις και να αναλύσεις γεγονότα της επικαιρότητας και θέματα διεθνών σχέσεων τα οποία διαφορετικά ίσως να μην είχες το ερέθισμα να ερευνήσεις. Και ίσως το πιο σημαντικό είναι πως ο ΟΔΕΘ δίνει σε εμάς τους αναλυτές πλήρη ελευθερία όχι μόνο πάνω στο θέμα το οποίο θα αναλύσουμε αλλά και στο τρόπο με τον οποίο θα το αναλύσουμε, επιτρέποντας μας να αποτυπώσουμε την δική μας οπτική, χωρίς καμιά λογοκρισία. Και αυτό στις μέρες μας είναι σπάνιο. Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για πολλά ακόμα, αγαπάμε τον ΟΔΕΘ. 
 
 

Απόφοιτη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί κατά τη γνώμη μου μία εξαιρετική πρωτοβουλία, χώρο έκφρασης ποικίλων ιδεών και απόψεων. Προσφέρει στα μέλη του τη δυνατότητα έρευνας και ανάλυσης πλήθους επίκαιρων ζητημάτων, διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και απόκτησης νέων γνώσεων. Είναι χαρά μου να αποτελώ μέλος αυτού του εγχειρήματος που συνεχώς εξελίσσεται. 

IMG_20190428_034203

Πέτρος Τσαχουριδης


junior editor

Ο ΟΔΕΘ μπήκε πριν λίγους μήνες στην ζωή μου και παρόλο το σύντομο της συνεργασίας μας κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Τον ΟΔΕΘ τον διακρίνουν τα μέλη του, τα οποία με πάθος και μεράκι εργάζονται πάνω σε αυτό που αγαπούν την πολιτική, την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις. Ο ΟΔΕΘ είναι εκείνος ο διαδικτυακός ιστότοπος που κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα και παραθέτει αναλύσεις τις επικαιρότητας έγκυρα και έγκαιρα. Το πολυτιμότερο χαρακτηριστικό που διατηρείται σαν κόρη οφθαλμού είναι οι πλουραλιστικές απόψεις. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που τον κάνει αγαπητό στο ευρύ κοινό του.
Απόφοιτη του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα της Διοικητικής Επιστήμης και του Δημοσίου Μάνατζμεντ. 
 
O OΔΕΘ αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα που δίνει την ευκαιρία σε νέους να διερεύνουν τους ορίζοντες τους μέσω της συμμετοχής τους σε ποικίλες δραστηριότητες και αναζητήσεις με διεθνές περιεχόμενο. Δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν απόψεις ανάμεσα σε άτομα με διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο και εμπειρίες, οι οποίες ενισχύουν τη διάδοση της γνώσης. Συγχρόνως, η ενασχόληση με διεθνή και ευρωπαικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν συμβάλλουν στη δημιουργία μιας συγκροτημένης σκέψης και άποψης.

Ένα πρότυπο ιστοχώρου επιστημονικών αναλύσεων των διεθνών δεδομένων, στελεχωμένο από νέους επιστήμονες και φοιτητές συναφών κλάδων. Με τα παραπάνω θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Όμιλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων, στόχος του οποίου είναι η ενημέρωση του κοινού για τις διεθνείς εξελίξεις και δεδομένα. Συνάμα, το θερμό κλίμα και η εξαιρετική συνεργασία που ενυπάρχει παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του να αναπτύξουν soft skills, τα οποία τους είναι απαραίτητα τόσο για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, όσο και για την επαγγελματική τους καριέρα. Συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε νέο τα ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες του οποίου περιστρέφονται γύρω από τον κλάδο της διεθνής πολιτικής να ενταχθεί στο δυναμικό του ΟΔΕΘ, ώστε να δοκιμάσει τις ικανότητες του και να εξελιχθεί.

2020-12-31-13-10-44-654

Ραφαηλία Γεωργία Στιούκη


junior editor

διεθνεισ σχεσεισ

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι μια δεξαμενή ιδεών, έκφρασης, αναλύσεων και ερευνών όπου ο καθένας μας μπορεί να αποτυπώσει στο χαρτί τις σκέψεις του και τις γνώσεις του. Νέοι, φοιτητές και απόφοιτοι, έχουν δημιουργήσει αυτή την εξαιρετική ομάδα που προσπαθεί συνεχώς να εξελίσσεται και να πρωτοπορεί.
Για μένα ο ΟΔΕΘ είναι ο χώρος που μου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσω νέες εμπειρίες, να συνεργαστώ με αξιόλογους και πνευματώδεις νέους αλλά και παράλληλα να ενημερωθώ και να ενημερώσω. 
O Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ) προσφέρει έναν χώρο ιδανικό για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων που κατευθύνονται από το ίδιος πάθος για την επικαιρότητα. Ένα ανερχόμενο κέντρο ενημέρωσης και καινοτομίας που καλλιεργεί την κριτική σκέψη. Ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει τον χρόνο που αφοσιώνεται προς την προοδευτική σκέψη και την δημιουργικότητα.

Αναλυτές

Κάνουμε την απαραίτητη έρευνα και σας παρουσιάζουμε αναλύσεις σχετικά με σημαντικές εξελίξεις που κατατάσσονται στους τομείς εργασίας του ΟΔΕΘ.

 

 

φωτο 2019

Μυρτώ Παπαδοπούλου


Senior Analyst

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων  αποτελεί  ένα καινοτόμο και φιλόδοξο εγχείρημα  νέων ανθρώπων, μέσω του οποίου τους δίνετε  η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους . Ο ΟΔΕΘ υποστηρίζει, ενθαρρύνει και δίνει βήμα στη νέα γενία να ασχοληθεί  με τη συγγραφή άρθων και τη συμμετοχή σε δίαφορα projects. Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι σέβετε τους συνεργάτες του, χωρίς να προβαίνει σε διακρίσεις και λογοκρισία ως προς το έργο τους. Ο ΟΔΕΘ αποτελεί εγγύηση, κι αυτό φαίνεται από τη σταθερή και ανοδική πορεία που έχει σημειώσει μέσα σε σύντομο χρονικό δίαστημα. Ο ΟΔΕΘ αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη, κι αυτό φαίνεται από την αποδοχή και την απήχη  που έχει τόσο στο ευρύ όσο και στο ακαδημαϊκό  κοινό.

 

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία φοιτητών, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε νέα άτομα να εκφραστούν και να μιλήσουν για τα διεθνή ζητήματα που μας αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα. 

73044600_1616893948435085_2922229352298971136_n

Αναστασία Νεφέλη Βιδάκη


Senior Analyst

Ο ΟΔΕΘ, με τη διφυή του διεθνή και ευρωπαϊκή θεματολογία, μου έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνω τον νου και την πένα μου πέρα από τα στενά ακαδημαϊκά πλαίσια. Έτσι, καταφέρνω να εντρυφήσω σε διάφορρες πτυχές του δικαίου, της πολιτικής σκηνής και της ιστορίας που μέχρι στιγμής αποτελούσαν για εμένα άβατα μονοπάτια. Μέσω των εκδηλώσεων και των projects που διοργανώνει αποτελεί για όλους εμάς μια αστείρευτη πηγή γνώσης, έκφρασης και έμπνευσης! Είναι χαρά και τιμή μου να είμαι μέρος αυτής της συλλογικής προσπάθειας που διευρύνει την ματιά σε έναν κόσμο που ολοένα στενεύει.

Χρήστος-Εμμανουήλ Τράγκας


Junior Analyst

Δικηγόρος Αθηνών, Διεθνολόγος. 
LL.M. Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών Νομικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ), LL.M. Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
 
Ο ΟΔΕΘ είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα που ως στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων φοιτητών. Μέσα από τον ΟΔΕΘ δίδονται ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο καθώς επίσης δίνει την ευκαιρία  να εμβαθύνουν σε σπουδαία ζητήματα της διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής και του διεθνούς δικαίου. Τέλος πιστεύω ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες! Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που είμαι μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος!
 
 
Untitled

Μαρία Αρίφη


Junior Analyst

Ο Ο.Δ.Ε.Θ. για μένα είναι μία πόρτα, η οποία μου ανοίγει ένα διεθνή δρόμο γεμάτο με ενδιαφέρουσες καινούριες πληροφορίες και τοποθετήσεις σχετικά με φλέγοντα και επίκαιρα θέματα.

Προσφέρει άμεση ανταλλαγή απόψεων και νέες συνεργασίες με ανθρώπους με διαφορετικά πεδία γνώσης.

Ο Ο.Δ.Ε.Θ. μού δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχω ενεργά στην ερευνητική διαδικασία και να εποικοδομώ τις γνώσεις μου με πράξεις.

 

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα φοιτητών το οποίο προσφέρει δυνατότητες και κίνητρά για ενασχόληση με την ακαδημαϊκή ανάλυση, την έρευνα και την συγκρότηση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των μελών του.

Ο ΟΔΕΘ για εμένα πέρα από ένα σύγχρονο think tank, αποτελεί ένα από τα πιο άρτια εγχειρήματα που αφορούν στις διεθνείς σχέσεις και τη διεθνή πολιτική, πεδία που με ενδιαφέρουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, έβλεπα την ανάγκη ύπαρξης ενός χώρου με αποκλειστικά τέτοια θεματολογία, όταν βρήκα την πιο ισχυρή κι εξελιγμένη πρωτοβουλία ήθελα κι εγώ να βάλω το δικό μου λιθαράκι. Έγινα μέλος του ΟΔΕΘ, γιατί ασπάζομαι την ενθάρρυνση των εμπνευστών στη διαφορετική φωνή κι έκφραση και γιατί πιστεύω ότι μόνο μέσω του εγχειρήματος του ΟΔΕΘ μπορεί να διευρυνθεί η θεωρητική σκέψη κι οι ορίζοντες ενός νέου ανθρώπου που ενδιαφέρεται για τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Θέματα.

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων χαρακτηρίζεται από την καινοτομία του ότι μου πρόσφερε την δυνατότητα να γίνω μέλος σε έναν ερευνητικό οργανισμό με άξιο ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, μου δίνει την ευκαιρία να δημοσιεύσω άρθρα στο αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου που με ενδιαφέρει. Εξίσου όμως μεγάλης σημασίας είναι και η προαγωγή της έρευνας και της γνώσης που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ΟΔΕΘ σε ζητήματα που άπτονται της διεθνούς και ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

54349966_2225099670938025_2414146300414001152_n

Βασίλης Ψαράς


Junior Analyst

Ο ΟΔΕΘ  για εμένα αποτελεί μια ομάδα ελεύθερης έκφρασης, ένα δίκτυο όπου νέοι επιστήμονες μπορούν να γράφουν ελεύθερα, να εκφράζονται και να διαφωνούν. Είναι ένα εγχείρημα που στοχεύει στον πλουραλισμό και στο διάλογο και όπως μάθαμε εμείς οι Κεϋνσιανοί από τα λόγια του Roosevelt, “το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε, είναι ο ίδιος ο φόβος

Ο Όμιλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελείται από ενεργούς φοιτητές, όπου διαμορφώνουν πολιτική και συγκροτημένη σκέψη για τη μελέτη θεμάτων. Προσχωρώντας σε επιτεύγματά μέσω μιας ουσιαστικής εμπειρίας και εκφράζοντας μελλοντικές σκέψεις, ειδικά όταν ενέχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία.  Η εμπειρία μου στον Ο.Δ.Ε.Θ. αποτελεί ευκαιρία για να ερευνήσω θέματα και πτυχές, σε μια κοινότητα που υποστηρίζει την ποικιλομορφία, την ένταξη και την προσβασιμότητα όπου η φωνή και η παρουσία των φοιτητών έχουν σημασία. 

 

IMG_2504

Ελένη Ντώνη


Junior Analyst

Ο Όμιλος Διεθνών Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτέλεσε για μένα μια ευκαιρία να εκφράσω τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέματα που αφορούν την διεθνή πολιτική. Ο ΟΔΕΘ αποτελει μια σημαντική πρωτοβουλία νέων που στοχεύει στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετέχω σε αυτήν την φιλόδοξη προσπάθεια φοιτητών και ελπίζω αυτό το εγχείρημα να ενθαρρύνει και άλλους νέους ανθρώπους να καταστούν «ενεργοί» στην κοινωνία.

67598669_1031058217099553_5059784564918976512_o

Τάσος Κολυβάς


Junior Analyst

O ΟΔΕΘ είναι μία χρήσιμη και φιλόδοξη πρωτοβουλία φοιτητών. Χρήσιμη λόγω της ιστορικής παρουσίας που διαδραματίζει η Ελλάδα στο Διεθνές Σύστημα και φιλόδοξη γιατί επιχειρεί να ενώσει τους μελλοντικούς θεράποντες των Διεθνών Σχέσεων. Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτή την πρωτοβουλία επειδή υπάρχει όραμα και μεράκι.

 

 

IMG_20201015_171019

Όλγα Αντωνιάδου


Junior Analyst

Φοιτήτρια Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών

 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι μια πρωτοπόρα ομάδα φοιτητών και όχι μόνο, μια ομάδα ατόμων, η οποια έχει σαν στόχο να ενθαρρύνει όλο και πιο πολλους νέους να στραφούν στην συγγραφή άρθρων, και μέσω αυτών να διευρύνουν περαιτερω τις γνώσεις τους σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Ο Όμιλος αποτελεί μια ευκαιρία για τους φοιτητές που θέλουν να “ακουστούν “, αλλά και να γίνουν γνωστοί στους απλούς πολιτες μέσω των social media.
 
 

Αθηνά Φατσέα


STARTER ANALYST

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων συνιστά ένα forum ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, σχετικών με την εγχώρια και διεθνή πραγματικότητα, από νέους με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Μέσω της συγγραφής άρθρων, αλλά και της συμμετοχής στα διάφορα projects του Ομίλου, η νέα γενιά αποκτά βήμα, ενώ προάγεται η γνώση και η έρευνα, σε ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας και σεβασμού.

THEOLOG_20191118_00942_1_1

Στέλιος - Χρήστος Γιαννακουδά
κης


STARTER Analyst

Απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. – Μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 
Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι, δράση, αλληλεπίδραση, ενέργεια, δημιουργικότητα, έρευνα και συνεργασία. Είναι μια δεξαμενή σκέψης ανοιχτή για όλους όσους επιθυμούν να είναι δημιουργικοί και να καταθέτουν τις δικές τους απόψεις. Πάνω από όλα όμως ο ΟΔΕΘ είναι μια παρέα, και αυτό είναι που την κάνει να είναι τόσο δημιουργική, παραγωγική και τελικά πετυχημένη. 
compliance officer

Ηλίας Χαμπεσής


junior Analyst

Ο ΟΔΕΘ για εμένα είναι ένα δίκτυο ανθρώπων από διαφορετικούς κλάδους, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους, αλλά και την ενημέρωση του κόσμου μέσω άρθρων και διαφόρων projects.  Το σημαντικότερο σε αυτήν την ομάδα και αυτό που με τράβηξε στο να θέλω και εγώ να γίνω μέλος της , είναι ότι όλοι είναι ίσοι και έχουν όλοι ελευθερία λόγου. Ο καθένας μπορεί να εκφέρει την άποψή του ελεύθερα μέσα από τα άρθρα του. Τέλος, ο ΟΔΕΘ αποτελεί μια ευκαιρία για κάθε φοιτητή ο οποίος θέλει να «ακουστεί» μέσω μια οργανωμένης και αναγνωρισμένης ομάδας.

Φωτό

Ευαγγελία Ρωμανού


junior Analyst

Διεθνολόγος, Απόφοιτη τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου
 
Μέσα από τις σπουδές μου, καλλιεργήθηκε το ενδιαφέρον μου για το διεθνές, το ευρωπαϊκό, αλλά και το ελληνικό γίγνεσθαι. Ο ΟΔΕΘ είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία, που δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους, σαν κι εμένα, να εκφράσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους πάνω σε ποικίλα ζητήματα που τους απασχολούν. Παρέχει, ακόμη, το έναυσμα σε φοιτητές και νέους να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Διεθνές Δίκαιο κ.ά., καθώς και να εξελίξουν τις συγγραφικές τους δεξιότητες, μέσα από τη συγγραφή άρθρων και αναλύσεων. Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκεται πολλή όρεξη και αξιόλογη δουλειά, και είμαι χαρούμενη που αποτελώ μέρος του!
Panos 1

Πάνος Βλάχος


JUNIOR Analyst

Δικηγόρος Αθηνών, LLM in European Public Law, Maastricht University
 
Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να είμαι μέλος ενός υψηλού επιπέδου think tank το οποίο αγγίζει και αναλύει θέματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου με ευρύτερο ενδιαφέρον και κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο. Αποτελούμενος από μια δυνατή ομάδα νέων επιστημόνων με καινοτόμες ιδέες και ρεαλιστικές προτάσεις ικανές να αλλάξουν το διεθνές τοπίο προς το καλύτερο, ο ΟΔΕΘ είναι ένα ενδιαφέρον εγχείρημα, η επιτυχία και η απήχηση του οποίου δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία.
Η εξειδίκευσή μου σε ζητήματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και το εγγενές ενδιαφέρον μου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κλιματική αλλαγή μου επιτρέπουν να εστιάζω την αρθρογραφία μου στις θεματικές αυτές, ενώ στόχος μου είναι να προτείνω ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες λύσεις, τόσο σε νομικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.Nick Vakalis

Νίκος Βακάλης


STARTER Analyst

Προπτυχιακός Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί για εμένα μία μοναδική φοιτητική πρωτοβουλία, του οποίου τα μέλη δύνανται να εντρυφήσουν στη συγγραφή κειμένων επιστημονικού χαρακτήρα και στην ανάλυση ζητημάτων που ταλανίζουν την διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, με τρόπο αντικειμενικό και τεκμηριωμένο. Με λίγα λόγια, μία ομάδα που μέσα από την άριστη συνεργασία και τα πολλά και καινοτόμα projects που προσφέρει, σου δίνει την δυνατότητα να επιτύχεις πολλά περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι. Φθάνει να υπάρχει μεράκι για πρόοδο και συνεχή αυτο-βελτίωση.
20201228_162014

Ιωάννα Μαγγίνα


junior Analyst

Φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών 
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι ένα forum έκφρασης της προσωπικής άποψης του κάθε ατόμου, της ανταλλαγής ιδεών και της εμβάθυνσης σε διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα μέσω λεπτομερούς έρευνας. Συντελεί στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσον αφορά την αρθρογραφία και τη συνεχή απόκτηση γνώσεων, γεγονός πολύ σημαντικό για την μελλοντική πορεία κάθε μέλους της ομάδας. Η ενασχόληση με τα καίρια ζητήματα της διεθνούς πολιτικής που προσφέρει η συνεργασία με τον ΟΔΕΘ συμβάλλει τόσο στην εξοικείωση όσο και στην κατανόηση των προβλημάτων που ταλανίζουν την υφήλιο. Ως μέλος, με την πάροδο του χρόνου έχω αποκτήσει αρκετές γνώσεις για την πλειοψηφία των διεθνών θεμάτων, έχω αναπτύξει την κρίση μου αλλά και μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ακούσω τις απόψεις των υπολοίπων μελών.

Γεώργιος Τσιάλας


JUNIOR Analyst

Φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτυπώνει την όρεξη πολλών νέων επιστημόνων και φοιτητών, οι οποίοι επιθυμούν να εντρυφούν και να συνθέτουν, με γνώμονα την αντικειμενικότητα και την κριτική σκέψη, κείμενα με καθαρό επιστημονικό χαρακτήρα για ζητήματα τα οποία αφορούν τόσο την διεθνή όσο και την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.  
 
Πέραν των προαναφερθέντων σαφώς, ο ΟΔΕΘ, αποτελεί το λίκνο της πρωτοπορίας, με μια πληθώρα project και καινοτόμων δρώμενων.
IMG_4402

Ζαχαρίας Θ. Ταλίκατζης


JUNIOR Analyst

B.Sc./M.Sc.Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης
Δικαστικός Υπάλληλος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή νέους καταρτισμένους επιστήμονες του χώρου των κοινωνικών και οικονομικών επιστημών με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με τη δημοσίευση προτάσεων και μελετών προς κάθε ενδιαφερόμενο. Η ίδρυση του Ομίλου αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια στην κατεύθυνση μετεξέλιξης του σε έγκριτη “δεξαμενή σκέψης” που θα συμβάλλει στην επιστημονική ανάπτυξη και έρευνα, την αλληλογνωριμία των μελών του και τη συνεργασία με άλλα ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού. 
IMG_20190418_111834

Άννα Κολυβά


junior Analyst

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μια ευκαιρία για κάθε νέο που τον ενδιαφέρει η έρευνα, και η μελέτη διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών  θεμάτων, να οξύνει την κριτική του ικανότητα, να διευρύνει τις γνώσεις του και να αποκτήσει μια σφαιρική θέση επί των πραγμάτων. Είναι ένα forum που επιτρέπει στον κάθε αναλυτή να εκφραστεί ελεύθερα και ταυτόχρονα να ασκηθεί στην ορθογραφία  και στο debate. Θεωρώ τον ΟΔΕΘ ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εγχείρημα, διότι τρέχεται από φοιτητές οι οποίοι συναντιούνται, ανταλλάσουν απόψεις σε θέματα που τους απασχολούν, εμβαθύνοντας στην επικαιότητα και κατανοώντας την σημασία της προσωπικής δουλειάς, της συνεργασίας και μιας ολιστικής προσέγγισης των πραγμάτων.
IMG_20201229_001744

Σταύρος Μόσχος


junior Analyst

Ο ΟΔΕΘ για εμένα αποτελεί ένα ευχάριστο πεδίο έρευνας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ανθρώπων που ειδικεύονται σε ποικίλους τομείς. Ο Όμιλος αποτελεί τόσο ευκαιρία όσο και κίνητρο για περαιτέρω έρευνα και εξειδίκευση στο αντικείμενό μου. Ο πλουραλισμός απόψεων, η πολύπλευρη κάλυψη διαφορετικών θεμάτων και το ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον που επικρατεί μεταξύ των μελών, αποτελούν κάποια από χαρακτηριστικά του ΟΔΕΘ που καθιστούν το εγχείρημα αυτό άξιο υποστήριξης και θαυμασμού. Το διεθνές σύστημα γνώριζε και συνεχίζει να γνωρίζει νέες προκλήσεις και ο ΟΔΕΘ αποτελεί την κατάλληλη πλατφόρμα ανάλυσης των προκλήσεων αυτών.
image

Χριστιάνα Νικολοπούλου


STARTER Analyst

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι μια ωφέλιμη ευκαιρία έκφρασης και τοποθέτησης απόψεων πάνω σε διεθνή ζήτημα που λαμβάνουν χώρα, καθημερινά, στο σύγχρονο κόσμο. Ένας λόγος που αποφάσισα να γίνω μέλος του είναι γιατί, ανακαλύπτοντας την αγάπη μου για την αρθρογραφία, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τις δυνατότητες μου και να εξελιχθώ μέσα από τη μελέτη, τη γραφή και το ευρύ φάσμα ανταλλαγής απόψεων.  Είναι ένας χώρος που όλοι μαζί καλούμαστε, οικειοθελώς, να συνθέσουμε και να προβάλουμε, με τον δικό μας τρόπο, τις σύγχρονες εκφάνσεις της ζωής σε επίπεδο κοινωνίας, πολιτικής, οικονομίας, δικαίου και ανθρωπισμού.  Ευχαριστώ τον ΟΔΕΘ για αυτή τη δυνατότητα! 
0

Ηρακλής Νατσιόπουλος


junior Analyst

Διεθνών, ευρωπαϊκών και περιφερειακών σπουδών, Πάντειο
 
Όταν κάποιος μελετάει ατομικά είναι αδιαμφησβήτητο πως μαθαίνει. Όταν, όμως, τα μέλη μιας ομάδας μοιράζονται μεταξύ τους τα αποτελέσματα της μελέτης τους, όλοι έχουν την δυνατότητα να μάθουν περισσότερα. Αυτό, ακριβώς, είναι ο ΟΔΕΘ
IMG_20200208_190525-01

Δημήτρης Πανταζής


junior Analyst

Υπαξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας, BA Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης
 
Το ανθρώπινο πολιτικό φαινόμενο βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Οι τάσεις και οι δυναμικές του αφήνουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνική ζωή. Ο ΟΔΕΘ αποτελεί εκείνη την κοινότητα των νέων επιστημόνων, που αποσκοπεί στην επανεξέταση μιας πληθώρας οικουμενικών (και όχι μόνο) ζητημάτων, μέσα από τον πολυεπίπεδο και διεπιστημονικό διάλογο.
FB_IMG_1564397150034

Τζένη Ντεμιράι


junior Analyst

Τελειόφοιτη τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Αναλυτές νομικών, πολιτικών,  κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια κοινότητα, τον ΟΔΕΘ, με απόψεις, ειδήσεις και έρευνες για την Ελλαδα, την Ευρώπη και τον κόσμο.  Στόχος του ΟΔΕΘ είναι να δώσει την δυνατότητα σε νέους αναλυτές να εκφράσουν απόψεις και ιδέες για τα ζητήματα αυτά, χρησιμοποιώντας τις ακαδημαϊκές τους βάσεις για να επιχειρηματολογούν. Παράλληλα, ομως,  στοχεύει να ενημερώνει τους αναγνώστες του για εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα με εγκυρότητα, αμεσότητα και ακρίβεια
1554239592052

Εύη Μαλγαρινού


junior Analyst

Προπτυχιακή Φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί μια καινοτομία που παρακινεί το νεανικό και φοιτητικό κοινό να ασχοληθεί με διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, καθώς και να ενστερνιστεί τις ιδέες της έρευνας, της καινοτομίας, της γνώσης και το ιδεώδες του ενεργού και σφαιρικά ενημερωμένου πολίτη. Δια μέσου της συγγραφής άρθρων και της συμμετοχής σε μια πληθώρα projects που οργανώνει ο όμιλος, δίνεται το έναυσμα σε άτομα με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο να εκφράσουν την γνώμη τους πάνω σε επίκαιρα και καίρια ζητήμα της σύγχρονης και ταχείας αναπτυσσόμενης κοινωνίας.
Ως μέλος και αναλύτρια του ομίλου, μου έχει δωθεί η μοναδική ευκαιρία ναεξελίξω τις υπάρχουσες γνώσεις μου και να εμφυσίσω περαιτέρω στον συναρπαστικό κόσμος της διεθνολογίας και της διπλωματίας.
20200603_134148

Καλλιόπη Αξιώτη


starter Analyst

Ο ΟΔΕΘ για μένα αποτελεί μία ευκαιρία εξέλιξης και προσωπικής βελτίωσης,
που προσφέρει ισάξιες ευκαιρίες σε φοιτητές και αποφοίτους να κάνουν αυτό
που αγαπούν πιο πολύ, να αναλύουν διεθνή ζητήματα. Μέσω του ΟΔΕΘ μας
δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουμε τις απόψεις μας από τη δική μας οπτική
γωνία και, παράλληλα, να πληροφορούμε μέσω των αναλύσεων μας όποιον το
επιθυμεί. Για μένα αποτελεί μία διαδραστική και φιλόξενη οικογένεια, καθώς
ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Ομίλου είναι η δυνατότητα συνεργασίας που
προσφέρει σε μέλη του και μη μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει και,
με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο αποκτάμε εμπειρία στη συγγραφή άρθρων, αλλά
αναπτύσσουμε και τις αρχές της άμιλλας και της συνεργασίας.
Πέτρος ΟΔΕΘ

Πέτρος Αναγνωστάρας


junior Analyst

Απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ, LL.M Διεθνών και Ευρωπαϊκών Νομικών Σπουδών
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων συνιστά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάθε νέο φοιτητή-ερευνητή που αναζητά ένα φιλόξενο βήμα για να παραθέσει την δική του οπτική και πληροφόρηση γύρω από ζητήματα που άπτονται του διεθνούς και ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Ο πλουραλισμός, καθώς και το ευρύ πλέγμα των θεμάτων που αναλύονται προσφέρουν στον αναγνώστη μία ενδελεχή και πολύπλευρη εικόνα της επικαιρότητας, βασισμένη σε έγκυρες πηγές και την κριτική ικανότητα του κάθε αρθρογράφου. Από την μεριά μου, χαίρομαι ιδιαίτερα που αποτελώ μέλος μίας τόσο αξιόλογης ομάδας νέων ανθρώπων, που επιθυμούν να ενισχύσουν τον δημόσιο διάλογο και να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό.
IMG-20200312-WA0016

Γιάννης Τσικαλάκης


starter Analyst

Προπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ΠΑ.ΠΕΙ.
 
Οι συνθήκες που επέβαλε στη καθημερινότητά μας η νόσος του νέου Κορονοϊού ανέδειξε εντόνως τη χρησιμότητα και τις ευκαιρίες, που προσφέρονται στον καθένα μας, μέσω του διαδικτύου. Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων εκμεταλλεύεται αυτές ακριβώς τις δυνατότητες και επιτρέπει σε νέους επιστήμονες και ερευνητές να εντρυφήσουν σε θέματα διεθνούς ή ευρωπαϊκού χαρακτήρα, που αφενός βρίσκουν ενδιαφέρον και αφετέρου ενέχουν ακαδημαϊκή-επιστημονική ταυτότητα.
20201229_155222

Δαρεία Μόκα


starter Analyst

Προπτυχιακά φοιτήτρια διεθνών και ευρωπαϊκών Σπουδών,  Πανεπιστήμιο Πειραιώς
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών  θεμάτων εκτός του ότι αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία  διατριβής με θέματα της επικαιρότητας, τόσο Ευρωπαϊκά όσο και διεθνή,  δίνει την ευκαιρία στον αναλυτή να ανακαλύψει τις συγγραφικές του ικανότητες και να αναπτύξει δεξιότητες στο πώς να τοποθετεί τις απόψεις του με ορθό τρόπο. Πέρα από τα οφέλη που προσφέρει στον αναλυτή, μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμο και στον αναγνώστη ο οποίος έχει στην διάθεσή του ένα φάσμα πληροφοριών και μια πηγή γνώσεων. Προσωπικά, βλέπω τον ΟΔΕΘ ως ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο, συνδυαστικό  με το αντικείμενο των σπουδών μου που πολλές φορές με βοηθάει να συμπληρώσω τις γνώσεις μου επί κάποιου θέματος και να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του αντικειμένου που μελετώ. Εκτός αυτού, είναι πολύ σημαντικό και για την προσωπική μου βελτίωση καθώς μέσω της ανάγνωσης άρθρων πάνω σε διάφορα θέματα καταφέρνω να αναπτύσσω πιο ισχυρά επιχειρήματα, να έχω καλύτερο λόγο και αντίληψη. Είναι ένα εγχείρημα  αρκετά ενθαρρυντικό που παρακινεί τους νέους ανθρώπους να αναλάβουν δράσεις και να μην μένουν αμέτοχοι σε όλα αυτά που διαδραματίζονται γύρω τους. 
fbt

Δέσποινα Χελβατζόγλου


starter Analyst

Προπτυχιακή Φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
 
Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα αρκετά καινοτόμο φοιτητικό εγχείρημα προσφέροντας σε νέα άτομα ένα γόνιμο πεδίο δημιουργικής έκφρασης απόψεων καθώς και διατύπωσης αναλύσεων πάνω σε ζητήματα της διεθνής και ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, παρέχοντας, έτσι, στον αναγνώστη μία επιστημονικά καταρτισμένη και αντικειμενική γνώση. Ο ΟΔΕΘ σε συνδυασμό, επίσης, με τα καινοτόμα projects που υλοποιεί, συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων μας, καθώς και στην συνεχή πρόοδο και αυτό- βελτίωση μας. Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι να αγκαλιάσουμε το εν λόγω εγχείρημα, διοχετεύοντας σε αυτό την δημιουργικότητα, το πάθος και την όρεξη μας για δουλειά.
75380306_1246649018872695_9008087990848716800_o

Εύη Ιωάννου


starter Analyst

ΟΔΕΘ για εμένα σημαίνει διαρκής ενημέρωση πάνω σε διεθνή και ευρωπαϊκά
θέματα, γνωριμία με άτομα του κλάδου και ανταλλαγή απόψεων, διαρκής
εμπλουτισμός γνώσεων και το πιο σημαντικό ελευθερία έκφρασης. Είναι ένα πολύ
καλό ξεκίνημα ειδικά για φοιτητές να εξερευνήσουν τον κόσμο της αρθρογραφίας και
της ανάλυσης, να μελετήσουν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους.
IMG_4433

Χρυσάνθη Ραυτοπούλου


starter Analyst

Απόφοιτη του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου

Ο Όμιλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι ένα καινοτόμο και φιλόδοξο εγχείρημα. Διακρίνεται για την ευρηματικότητα και τη σκληρή δουλειά όλων των μελών του δυναμικού του. Μέσω των δράσεων και των project που διοργανώνει παρέχει την δυνατότητα σε νέα άτομα να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εφόδια πολύ σημαντικά για την εξέλιξη τους. Επιπλέον, η πληθώρα θεμάτων που αναλύονται, προσεγγίζεται με επιστημονικό αλλά συνάμα προσιτό τρόπο για όλο το εύρος των αναγνωστών. Προσωπικά, η ενασχόληση μου με τα project του Ομίλου έχει αυξήσει το ενδιαφέρον μου για το αντικείμενο προσφέροντας μου πολύ σημαντικές γνώσεις ενώ παράλληλα παρακολουθώ με ενθουσιασμό και απολαμβάνω τις προσομοιώσεις που έχουν διοργανωθεί. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που είμαι μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος!

73233225_2496736310563776_8311457137389731840_o

Αναστάσης Κοσκερίδης


starter Analyst

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ) για εμένα είναι ένα δίκτυο ανθρώπων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, το οποίο μας επιτρέπει να βελτιωνόμαστε όσον αφορά τα αντικείμενά μας μέσω ανταλλαγής πληροφοριών. Επιπλέον μας δίνεται η δυνατότητα ανά διαστήματα να κοινοποιούμε δικά μας άρθρα και να αναβαθμίζουμε τις ικανότητές μας. Το σημαντικότερο όμως που παρέχει ο ΟΔΕΘ στα μέλη του είναι η γνωριμία με τα υπόλοιπα μέλη.

131082422_3872059132833811_8106832798744196859_o

Γιώργος Αθανασόπουλος


JUNIOR Analyst

Η εμπειρία μου στον ΟΔΕΘ είναι πολύ όμορφη. Η ανάλυση θεμάτων γύρω από την διεθνή επικαιρότητα και το διεθνές γίγνεσθαι είναι κάτι με το οποίο ήθελα  ανέκαθεν να ασχοληθώ. Για μένα ο ΟΔΕΘ είναι μια πολύ δημιουργική και ευχάριστη ενασχόληση με κάτι που πραγματικά αγαπώ. Αποτελεί για μένα ένα πολύτιμο εφόδιο και μία ευκαιρία να κατανοήσω ουσιαστικά τι συμβαίνει στον πλανήτη μας. Τα “ιδρυτικά” μέλη είναι άψογοι συνεργάτες, πολύ καλοί σύμβουλοι και πολύ δίπλα μου σε όποιο πρότζεκτ συμμετέχω. Το πιο σημαντικό που συμβαίνει είναι ότι κανείς τους δεν εφησυχάζεται στην επιτυχία αλλά δουλεύουν αγόγγυστα και διαρκώς χωρίς να επαναπαύονται Τα πρότζεκτς είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα και ο τρόπος που γίνονται σέβεται τόσο το κοινό που βλέπει το αποτέλεσμα όσο και τους συντελεστές του. Ο ΟΔΕΘ είναι σχολείο!  
104660956_168061268087929_6472953466885325346_n

Βασίλης Μανιάκας


junior Analyst

Προπτυχιακός φοιτητής Νομικής

Ο ΟΔΕΘ είναι μία μοναδική ευκαιρία που μου δίνεται για να τοποθετηθώ σε θέματα της διεθνούς επικαιρότητας. Εκτός αυτού, γνωρίζουμε καλύτερα τους ευρωπαικούς θεσμούς μέσα από προσομοιώσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ως προπτυχιακός φοιτητής ασχολούμενος με τον ΟΔΕΘ εξασκώ συνεχώς τις ερευνητικές μου δεξιότητες και, γι’ αυτό, προτρέπω τους φοιτητές όλων των βαθμίδων να εμπλακούν ενεργά στον Όμιλο.
71330536_1394315540725469_2150219524987682816_o

Ελευθερία Βλάχου


junior Analyst

Φοιτήτρια Ιατρικής ΑΠΘ

Ο ΟΔΕΘ για μένα αποτελεί μία κιβωτό απόψεων, ένα ασφαλές περιβάλλον που προασπίζει την ειλικρινή και απρόσκοπτη έκφραση πάνω σε μείζονα κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα, ένα καταφύγιο που προάγει την εποικοδομητική κριτική και ανταλλαγή απόψεων και ένας κυβερνοχώρος που δίνει το βήμα για την ανάπτυξη κριτικών προβληματισμών και
πνευματικών αναζητήσεων. Όταν ξεκίνησα την συγγραφή στον ΟΔΕΘ με συνεπήρε η περιρρέουσα αίσθηση της ομάδας, η ανεκτίμητη αίσθηση του ανήκειν σε ένα κοινωνικό
σύνολο νέων ατόμων που ενδιαφέρονται για τα τεκταινόμενα, τα οποία περιγράφουν πάντοτε με ερευνητικό στοχασμό και με γνώμονα τον σεβασμό του αναγνώστη. Έκτοτε,
συνειδητοποίησα ότι ο ΟΔΕΘ είναι πολύ περισσότερα πράγματα. Δίνει την δυνατότητα σε ένα ετερογενές πλήθος ατόμων, από άποψη καταβολών, εκπαιδευτικών βαθμίδων,
ενδιαφερόντων, να λειτουργεί με πλήρη σύμπνοια και συνεργατικότητα για την εκπλήρωση
υψηλών αξιών, όπως είναι η εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, ο διάλογος, η συμμετοχή σε
ερευνητικά προγράμματα και η εκπόνηση projects. Αφουγκράζεται τις κοινωνικές ανάγκες και ακολουθεί πιστά την επικαιρότητα. Θωρακίζει την ελευθεροτυπία έπ’ αγαθώ της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Σέβεται την πνευματική δημιουργία. Προωθεί τα κοινά και στηρίζει έμπρακτα την νεανική πρωτοβουλία. Για όλα αυτά, για μένα, ο ΟΔΕΘ είναι τρόπος
σκέψης, όχι απλά ένας όμιλος.

Παναγιωτοπούλου Σταυρούλα

Σταυρούλα
Παναγιωτο
πούλου


junior Analyst

Αυτό που περισσότερο αναζητά ένας φοιτητής -και όχι μόνο- είναι η ευκαιρία να εκφραστεί πάνω σε ζητήματα που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ακριβώς αυτήν την ευκαιρία. Μου δίνει την δυνατότητα να ερευνώ και να αναλύω θέματα υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό πρίσμα ενώ ταυτόχρονα με φέρνει σε επαφή με δεκάδες αναλυτές που μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα. Το γεγονός ότι αποτελεί πρωτοβουλία νέων προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε όλο αυτό το εγχείρημα.
IMG_20210104_160915

Ελένη Θεοδωρο
πούλου


junior Analyst

Δικηγόρος, MSc in Banking and Finance law, MSc in Law and Economics in energy markets

 
Ο ΟΔΕΘ είναι ένας διαδικτυακός τόπος συνάντησης επιστημόνων των ανθρωπιστικών σπουδών, στον οποίο αναλύονται θέματα της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής, κοινωνικής, νομικής και οικονομικής σκηνής, σύγχρονα ή μη. Δίνει τη δυνατότητα αφενός στους αναλυτές να αναζητήσουν θέματα τα οποία θα ενδιαφέρουν τους αναγνώστες, να τα  μελετήσουν, να τα αναλύσουν και να προβληματιστούν πάνω σε αυτά, και αφετέρου παρέχει ευρεία γνώση γύρω από τα ζητήματα τα οποία παρουσιάζονται σε όποιον επιλέξει να περιηγηθεί μέσα σε αυτόν το διαδικτυακό τόπο. Για μένα, είναι μια διαρκής αναζήτηση  και μια άριστη ευκαιρία να μελετήσω και να παρουσιάσω ζητήματα και γεγονότα, να μάθω και να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση αυτή. 
136709737_5093457444030286_7342318392230957250_n

Κίτου Κατερίνα


STARTER Analyst

Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός απόψεων πάνω θέματα επικαιρότητας και πολιτικοκοινωνικά ζητήματα,είναι χαρακτηριστικά που δίνονται μέσα από τον ΟΔΕΘ σε νέους,που βρίσκουν την κινητήρια δύναμη μέσα από τον όμιλο για ενασχόληση με θέματα από την ευρωπαϊκη και διεθνή ατζέντα. Ο Όμιλος αποτελεί μια ευκαιρία για κάθε άνθρωπο να εμπλουτίσει τις γνώσεις του , να εκφραστεί καλύτερα , να μάθει να αρθρογραφεί και να καλλιεργήσει τα ενδιαφέροντα του,κάτι που οδηγεί σε μια ολική ανέλιξη του νέου.Για μένα, με τον ΟΔΕΘ , οι νέοι διαμορφώνουν άποψη και δεν μένουν ως απλοί παρατηρητές στο σήμερα και στο διεθνές γίγνεσθαι.
1610395861938

Χριστίνα Τσάκα


STARTER Analyst

Στην εποχή που ο χώρος του διαδικτύου δίνει πολλές δυνατότητες ενημέρωσης και έκφρασης, ο ΟΔΕΘ αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που λειτουργεί ως μια αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. Μας δίνει την δυνατότητα να ασχοληθούμε με ζητήματα επίκαιρα σε παγκόσμιο επίπεδο και απο διαφορετικούς κλάδους, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα μας, να τα σχολιάσουμε και να εκφράσουμε ελεύθερα τις απόψεις μας. Αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα μιας ομάδας νέων ανθρώπων που δουλεύουν για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα

rpt

Θεοδοσία Καλαμπούκα


STARTER ANALYST

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία εξαιρετική πρωτοβουλία νέων που τους συνδέουν δύο βασικά χαρακτηριστικά: η ενασχόληση με τα κοινά και η συνεχής δίψα για μάθηση. Δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους κάθε ειδικότητας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να εξελιχθούν και να μάθουν μέσα από τους άλλους σε ένα κλίμα διαφάνειας, ευγένειας και αλληλοσεβασμού. Έχοντας έντονο ενδιαφέρον για τη διεθνή και ευρωπαϊκή σκηνή, ο ΟΔΕΘ
μου έδωσε το βήμα να εκφράσω την άποψή μου για φλέγοντα ζητήματα του 21ου αιώνα και να βελτιώσω τις ικανότητες μου. Πιστεύω ακράδαντα πως όποιος και αν είναι ο στόχος του κάθε συμμετέχοντος- να εξελιχθεί ως επαγγελματίας ή ως άνθρωπος- ο ΟΔΕΘ είναι ένα σπουδαίο φόρουμ για να το πετύχει και με τιμά ιδιαιτέρως που είμαι μέλος του.
FFD073C9-124F-40D3-B87B-0865328B353D

Αγάπη Θεοδωρίδου


STARTER ANALYST

Στις μέρες μας, όπου υπάρχει καταιγίδα πληροφοριών, η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση αποτελεί πλεονέκτημα των ενσυνείδητων πολιτων. Ο Όμιλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα, η οποία δίνει βήμα στους νέους να διεξάγουν έρευνες περί καίριων και ιστορικών θεμάτων και να τοποθετηθούν επί αυτών. Επιπλέον, προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό ποικιλία θεμάτων, η οποία προσδίδει μια σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων. Τέλος, όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των μελών, έχει αναπτυχθεί ένα ευχάριστο ερευνητικό περιβάλλον.