Loading...

Συμβούλιο

Λεωνίδας Ασημακόπουλος

COMMUNICATIONS - PROJECT MANAGER - social media flow manager - founding member - publishing chief editor

MSc Δίκαιο & Οικονομία – Απόφοιτος Νομικής και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών 

Δικηγόρος – Διαμεσολαβητής – Διεθνολόγος

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και συνάντησης φοιτητών. Είναι πολύ ευχάριστο που δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφράζονται, να δομούν τον λόγο τους, να παράγουν ερευνητικό έργο και να επιχειρηματολογούν για τρέχοντα ζητήματα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από φοιτητές πριν 10 χρόνια και σήμερα είμαστε σε θέση όλοι μαζί διαρκώς να την εξελίσσουμε και να εξελισσόμαστε μέσα από αυτή.

Στεφανία Ζούρκα

Senior Projects Manager - Senior Editor - Graphic Designer

LLM Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Νομικές Σπουδές,  με ειδίκευση στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Τμήματος Νομικής ΑΠΘ
 
Δικηγόρος 
 
Στην εποχή της ψηφιοποίησης και της συσσώρευσης πληροφοριών δεν είναι δύσκολο να βρεις μια πηγή δεδομένων και απόψεων, ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων. Αποτελεί όμως μια όαση σε αυτό τον καταιγισμό πληροφορίας να βρεί κανείς μια δεξαμενή απόψεων που βασίζονται σε ένα επιστημονικό υπόβαθρο, ακόμη και αν αυτό είναι σε πρώιμο στάδιο. Ο ΟΔΕΘ είναι για μένα μια τέτοια δεξαμενή ιδεών, πίσω από την οποία αφιερώνουν χρόνο και εργασία άνθρωποι που κόντρα στα δεδομένα της προχειρότητας, επιλέγουν τη συνέπεια και τη μελέτη. Αξίζει να τον γνωρίσετε!

Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Youth worker/ Trainer/ it consultant

B.A Χρηματοοικονομικής & Λογιστικής | Joint M.Sc. Ψηφιακή Καινοτομία & Νεοφυή Επιχειρηματικότητα | M.Sc. Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία 

Στόχος μας είναι μέσα από τον ΟΔΕΘ, η ακαδημαϊκή κοινότητα και η Ελληνική Πολιτεία να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν την δική μας, εντονότερα και να δίνει ανάλογες ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο.

Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

αποκλειστικά από φοιτητές.

Όλγα Τσουκαλά

senior editor

Δικηγόρος | MSc (cand.) Energy: Strategy, Law, and Economics, Πανεπιστήμιο Πειραιώς | LL.B., Neapolis University Pafos | BA Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 
Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία καινοτόμα φοιτητική zero-budget πρωτοβουλία από νέους ανθρώπους, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος της να αρθρώνει επιστημονικό λόγο μέσω της αρθρογραφίας, να ερευνά, να έχει το δικό του βήμα στο διάλογο και να συμμετέχει σε δράσεις και projects ενισχύοντας την ταυτότητά του ως ενεργός πολίτης. Προσωπικά μιλώντας είμαι ιδιαιτέρως περήφανη για την ανοδική πορεία του Ομίλου στο πλαίσιο του οποίου απέκτησα σημαντικά εφόδια στη συγγραφική μου ανέλιξη καθώς επίσης ανέπτυξα την συμμετοχική μου παρουσία στην ενεργό κοινωνία μέσα από τις δράσεις και την διαδραστική επαφή με νέους ανθρώπους με στόχους και όραμα. Ο ΟΔΕΘ κατάφερε με δημιουργικό και οργανωτικό τρόπο να καταστεί μία διαδικτυακή οικογένεια, η οποία διαρκώς μεγαλώνει από όλους εμάς μαζί με εσάς! 

Λυδια Νίκα

MASTER editor

Ασκ. Δικηγόρος, LLM (c) Ποινικού Δικαίου, Πολιτικός Επιστήμων, Master Editor ΟΔΕΘ

Ο ΟΔΕΘ είναι μία ομάδα φοιτητών και πτυχιούχων η οποία έχοντας θεμελιωθεί στις
αρχές της ομαδικότητας και της συνεργασίας, προωθεί την έρευνα και τη γνώση
μέσω άκρως ενδιαφερόντων και επίκαιρων δημοσιεύσεων, projects και
προσομοιώσεων για διεθνή και ευρωπαϊκά ζητήματα.

Γιάννης Πήλιουρας

FOUNDING MEMBER

Διπλωμάτης

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα φοιτητών το οποίο προσφέρει δυνατότητες και κίνητρά για ενασχόληση με την ακαδημαϊκή ανάλυση, την έρευνα και την συγκρότηση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των μελών του. Όταν ξεκινήσαμε τον ΟΔΕΘ είχαμε ως στόχο αυτό που καταφέραμε σήμερα: να δώσει ελεύθερο βήμα έρευνας και έκφρασης σε νέους επιστήμονες. 

Καλλιόπη Λένναξ

HR SPECIALIST & MEMBERS ENGAGEMENT MANAGER

Διεθνολόγος, Κάτοχος μεταπτυχιακού στη Στρατηγική, το Δίκαιο & τα Οικονομικά της Ενέργειας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Ο Όμιλος συνιστά έναν εξωστρεφή, διεπιστημονικό, και οργανωμένο διαδικτυακό τόπο, με κύριους πυλώνες τη συνεργασία και την εξέλιξη. Μέσω του ΟΔΕΘ, νέες και νέοι Επιστήμονες κατανοούν τη σημασία της προσωπικής μελέτης για την κατάκτηση ενός θέματος, πραγματεύονται ποικίλες πλευρές της επικαιρότητας, εξασκούνται στην διάκριση των έγκυρων πηγών, και υιοθετούν μια ολιστική προσέγγιση απέναντι στα διεθνή ζητήματα. Ως μέλη του ΟΔΕΘ, αλλά και ως «παρατηρητές» του μέσα στο χρόνο, λαμβάνουμε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, βλέποντάς τον να προσελκύει ολοένα και περισσότερα ακροατήρια.

Γιάννης Κρόμπας

Publishing Chief Master Editor - Economic Developments Bulletin Project Manager

Οικονομολόγος, MPhil. Economics, MSc Applied Economics & Administration

Για εμένα ο ΟΔΕΘ είναι η ευκαιρία να αναλύσω και να παρουσιάσω ενδιαφέρουσες προτάσεις, γεγονότα και θέματα που απασχολούν εμένα και πολλούς νέους ανθρώπους. Επιπλέον μέσα από τον ΟΔΕΘ μπορώ να έρχομαι σε επαφή με διαφορετικές αλλά πάντα τεκμηριωμένες απόψεις που αφορούν τα κοινά.
Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

αποκλειστικά από φοιτητές.

Γιάννης Κερεντζής

master editor - social media flow

LLM Public International Law | Utrecht University – BA Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών | Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο ΟΔΕΘ ξεκίνησε για μένα ως πείραμα, ως ένα μέσο που θα μου έδινε το έναυσμα να ερευνήσω, να μάθω και να γράψω για θέματα που με ενδιέφεραν. Με τον χρόνο εξελίχθηκε σε κάτι πολύ παραπάνω, μια όμορφη παρέα, μια οικογένεια, όπου πολλές φιλίες γεννήθηκαν, πολλές γνώσεις αποκτήθηκαν, και πολλά όμορφα project υλοποιήθηκαν. Είναι ένα παράδειγμα του πως μια χούφτα νέοι μπορούν να πάρουν μια ιδέα και να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά μεγάλο, που συνεχώς εξελίσσεται, γίνεται καλύτερο και μεγαλύτερο. Και είναι χαρά και τιμή μου να είμαι κομμάτι του.

Αθηνά Φατσέα

master editor

Υποψήφια Διδάκτωρ και Επιστημονική Συνεργάτης, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ) συνιστά ένα πρόσφορο πεδίο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, σχετικών με την εγχώρια και διεθνή πραγματικότητα, από νέες ερευνήτριες και νέους ερευνητές. Μέσω της συγγραφής άρθρων, αλλά και της συμμετοχής στα διάφορα projects του Ομίλου, η νέα γενιά αποκτά βήμα και ρόλο. Συνολικά, η δράση του ΟΔΕΘ χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και διεπιστημονικότητα, με γνώμονα την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας.

Επιμελητές

Ιωάννα Οκεανία Πολυχρονοπούλου

senior editor

BA Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών | Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο Όμιλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων για εμένα είναι μια πολύτιμη ευκαιρία που μου επιτρέπει μέσα από τις δραστηριότητες του Ομίλου να επηρεάζω την κοινωνία για τις σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας. Αυτή η εμπειρία μέχρι στιγμής δεν έχει μόνο εμπλουτίσει τις γνώσεις μου, αλλά ταυτόχρονα με ενέπνευσε να αναλάβω πρακτικές δράσεις για την ενεργοποίηση των πολιτών στην προσπάθειά μου να επηρεάσω θετικά τον κόσμο γύρω μου. Συνολικά, η συμμετοχή στον Όμιλο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων ανοίγει πόρτες για μάθηση, ανάπτυξη και δράση σε θέματα που επηρεάζουν τόσο την τοπική όσο και την παγκόσμια κοινότητα. Μέσω της ενεργού συμμετοχής, αισθάνομαι ότι μπορώ να κάνω μια διαφορά και να συμβάλω στη βελτίωση της κοινωνίας, αναδεικνύοντας τη σημασία των διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων στον σύγχρονο κόσμο.

Ανδρέας Πετρούσης

senior editor

Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Bsc Πολιτικές Επιστήμες, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο MA Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί έναν πλουραλιστικό χώρο έκφρασης ιδεών, μελετών και ερευνών φοιτητών και νέων ερευνητών, μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Πάνω από όλα αποτελεί μία οικογένεια που έχει ως αρχή της την ορθή ενημέρωση του κοινού για ένα εύρος θεμάτων τα οποία άπτονται της ευρωπαϊκής και διεθνούς πραγματικότητας. 
 
Για εμένα ο ΟΔΕΘ αποτελεί το μέσο που μου δίνει τη δυνατότητα να ερευνήσω σε βάθος ζητήματα και διενέξεις ανά την υφήλιο, να εργαστώ για την δημοσιοποίηση θεμάτων τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και τέλος να συνεργαστώ με αξιόλογους επιστήμονες, μέσα από τις προσομοιώσεις που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Ομίλου.

Αλέξανδρος Καρράς

senior editor

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένα πεδίο τριβής με τη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Το πλήθος των αναλύσεων και των άρθρων αντικατοπτρίζουν τη πολυσχιδή διάσταση του ΟΔΕΘ και η ποιότητα των αναλυτών και αρθρογράφων εγγυάται τη πολύπλευρη θέαση αυτής της πραγματικότητας, με σοβαρότητα και εγκυρότητα υπό το πρίσμα της ακαδημαϊκής έρευνας. Επιπλέον, οι προσομοιώσεις που προσφέρονται, το επίπεδο τους, αλλά και τα διάφορα πρότζεκτ που οργανώνονται ετησίως, προσδίδουν υπεραξία τόσο για την ομάδα του Ο.Δ.Ε.Θ. όσο για τους ίδιους τούς συμμετέχοντες αλλά και τους αναγνώστες. 

Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, συνεισφέροντας στη διεύρυνση της κατανόησης του κόσμου μας.

Παντελής Καραμάλης

senior editor

PhD Fellow in Economics at University College Dublin (UCD)

 

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών αποτελεί ένα σπουδαίο και ταυτόχρονα ιδιαιτέρως δύσκολο εγχείρημα μέσω του οποίου παρουσιάζονται αναλύσεις και απόψεις σε μία ευρεία γκάμα επιστημονικών θεμάτων.

 
Όλα τα μέλη του ΟΔΕΘ έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με έγκριτους αναλυτές διαφορετικών επιστημονικών υποβάθρων, καθώς και να ενημερώνονται ως προς μία ευρεία γκάμα θεμάτων όπως η Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής οικονομία, η Πολιτική, το Δίκαιο, η Ενέργεια και η Ασφάλεια.
 
Με αυτό τον τρόπο, ο ΟΔΕΘ προάγει την έρευνα, την γνώση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων και άρτια καταρτισμένων επιστημονικά ανθρώπων, συντελώντας στην ανέλιξη τόσο των μελών του όσο και των αναγνωστών του.

Ευαγγελία Καψιμάλη

senior editor

Διεθνολόγος, MSc Δίκαιο και Πολιτική για το Περιβάλλον και την Ενέργεια, BSc Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών
 
Η ενασχόληση μου με τον ΟΔΕΘ μπορώ να πω ότι ήταν ένα έναυσμα για να ξεκινήσω να επικοινωνώ στον κόσμο τις σκέψεις μου και τις γνώσεις μου πάνω σε σοβαρά ζητήματα, χωρίς να νιώθω ότι πρόκειται να κριθώ για αυτό. Το team work και η ελευθερία έκφρασης θα μπορούσα να πω πως είναι δύο πράγματα που χαρακτηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που αποτελώ τμήμα της. Εύχομαι οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και ο χώρος που δίνεται σε νέους φοιτητές να είναι η αρχή ενός κόσμου πιο ελεύθερου, με περισσότερες ιδέες και όρεξη για έρευνα.

Κατερίνα Ζουμπούλη

senior editor

BA Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
ΜΑ Digital Transformation: e- Diplomacy, e-Campaigning, Digital Law- Πάντειο Πανεπιστήμιο
 
Ο ΟΔΕΘ για μένα ξεκίνησε από μια τυχαία αίτηση για τη πρώτη εξ αποστάσεως  προσομοίωση που οργανώθηκε, αλλά εξελίχθηκε σε κάτι πολύ παραπάνω. Μου άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο ζωής,προσφέροντάς μου καινούριες γνώσεις, φίλους, φοβερές συνεργασίες. Μέσα από τον ΟΔΕΘ έμαθα να εξελίσσομαι, να θέτω νέους στόχους και να μην φοβάμαι τις προκλήσεις. Οι αναλύσεις, τα projects, οι εκδηλώσεις και οι προσομοιώσεις μαζί με την σπουδαία ομάδα και το καλό κλίμα που επικρατεί είναι το κράμα που χρειάζεται κάθε νέος άνθρωπος για ενημερώνεται και να βελτιώνεται συνεχώς. 

Γεώργιος Τσιάλας

senior editor

BA in Political Sciences and History Panteion University of Social and Political Sciences 
 
MSc in Comparative Politics
The London School of Economics and Political Science 
 
Research and Administrative Assistant at the LSE Hellenic Observatory (Intern)
 
O ΟΔΕΘ είναι ένας χώρος ο οποίος προσφέρει ποίκιλες δυνατότητες στους νέους επιστήμονες για ενασχόληση με την ακαδημαϊκή την έρευνα. Σαφώς, αυτό που τον καθιστά ιδιαίτερο είναι το γεγονός ότι δεν περιορίζει τις δράσεις του στην εκπόνηση ερευνών και στην σύνταξη αναλύσεων αλλά προσφέρει την δυνατότητα για συμμετοχή σε ενδιαφέρουσες δράσεις και οργανώσεις, γεγονός που ωθεί σε γόνιμο επιστημονικό διάλογο.

Βαγγέλης Βέρνερ

junior editor

Φοιτητής Νομικής του Αμβούργου (Γερμανία), με κατεύθυνση το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Τι είναι ο ΟΔΕΘ για εμένα: Ο ΟΔΕΘ για εμένα είναι η δυνατότητα εξάσκησης επιστημονικής έρευνας. Δεν άργησα να καταλάβω, ότι ο ΟΔΕΘ δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η δυνατότητα να τοποθετηθούν θέματα διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος στο προσκήνιο, να συζητηθούν και να μεταδοθούν στην ελληνική γλώσσα. Είναι η δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων, μια παρέα, που με μοναδικό κίνητρο το μεράκι, ζητούν την επιστημονική αλήθεια, προσπαθούν να θέσουν ερωτήματα και να δώσουν απαντήσεις σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Είναι η δυνατότητα να συμμετέχουν οι νέοι ενεργά στο διάλογο για το μέλλον, στο πλαίσιο μίας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.

Νικολέτα Σαράντου

junior editor

Φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς

 

Ο Όμιλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΟΔΕΘ) αποτελεί το βήμα για τους φοιτητές που επιθυμούν να διεισδύσουν στο μαγικό κόσμο της συγγραφής-ανάλυσης και να ακουστεί η φωνή τους! Οι αναλυτές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσουν τις σκέψεις τους γύρω από ζητήματα διεθνούς & ευρωπαϊκής επικαιρότητας, οικονομίας, δικαίου, περιβάλλοντος, ενέργειας, ιστορίας, πολιτισμού και ασφάλειας.Παράλληλα διευρύνουν τους ορίζοντες της γνώσης, αναπτύσουν τις ακαδημαϊκές τους δεξιότητες και βρίσκονται στην καρδιά των διεθνών και ευρωπαϊκών εξελίξεων!

Αναλυτές