Loading...
Latest news

Board of Directors

Καλλιόπη Λένναξ

hr specialist - PUBLISHING CHIEF - MASTER EDITOR

HR Specialist & Editor-in-Chief
Διεθνολόγος, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ενέργειας του Πανεπιστημίου Πειραιά
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι  ένας οργανωμένος διαδικτυακός τόπος μετάδοσης της σκέψης των αρθρογράφων και πραγμάτευσης διαφόρων πλευρών της επικαιρότητας. Μέσα από τον ΟΔΕΘ, οι νέοι Επιστήμονες κατανοούν τη σημασία της μεθοδικής έρευνας και της διασταύρωσης πηγών για την κατάκτηση ενός θέματος, υιοθετούν μια ολοκληρωμένη, ολιστική προσέγγιση απέναντι στα διεθνή ζητήματα και ελέγχουν, μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, την ακρίβεια και την εγκυρότητα των επιχειρημάτων τους. Κάθε μέλος του Ομίλου επωφελείται της ευκαιρίας να δημοσιοποιεί αναλύσεις, ατομικά ή στα πλαίσια ενός project. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας, ως μέλη αυτής της zero-budget πρωτοβουλίας, είναι να βλέπουμε την ομάδα του ΟΔΕΘ να μεγαλώνει, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερα ακροατήρια!

Λεωνίδας Ασημακόπουλος

COMMUNICATIONS - PROJECT MANAGER - social media manager - founding member

Απόφοιτος Νομικής και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Δικηγόρος Αθηνών

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και συνάντησης φοιτητών. Είναι πολύ ευχάριστο που δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφράζονται, να δομούν τον λόγο τους, να παράγουν ερευνητικό έργο και να επιχειρηματολογούν για τρέχοντα ζητήματα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από φοιτητές.

Στεφανία Ζούρκα

Senior Projects Manager - Senior Editor - Graphic Designer

Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Νομικών Σπουδών, Τμήμα Νομικής ΑΠΘ
Ασκούμενη Δικηγόρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
 
Στην εποχή της ψηφιοποίησης και της συσσώρευσης πληροφοριών δεν είναι δύσκολο να βρεις μια πηγή δεδομένων και απόψεων, ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων. Αποτελεί όμως μια όαση σε αυτό τον καταιγισμό πληροφορίας να βρεί κανείς μια δεξαμενή απόψεων που βασίζονται σε ένα επιστημονικό υπόβαθρο, ακόμη και αν αυτό είναι σε πρώιμο στάδιο. Ο ΟΔΕΘ είναι για μένα μια τέτοια δεξαμενή ιδεών, πίσω από την οποία αφιερώνουν χρόνο και εργασία άνθρωποι που κόντρα στα δεδομένα της προχειρότητας, επιλέγουν τη συνέπεια και τη μελέτη. Αξίζει να τον γνωρίσετε!

Γιάννης Κρόμπας

Publishing Chief Master Editor - Economic Developments Bulletin Project Manager

Οικονομολόγος, MPhil. Economics, MSc Applied Economics & Administration

Για εμένα ο ΟΔΕΘ είναι η ευκαιρία να αναλύσω και να παρουσιάσω ενδιαφέρουσες προτάσεις, γεγονότα και θέματα που απασχολούν εμένα και πολλούς νέους ανθρώπους. Επιπλέον μέσα από τον ΟΔΕΘ μπορώ να έρχομαι σε επαφή με διαφορετικές αλλά πάντα τεκμηριωμένες απόψεις που αφορούν τα κοινά.
Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

αποκλειστικά από φοιτητές.

Γιάννης Πήλιουρας

project manager - editor- FOUNDING MEMBER

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα φοιτητών το οποίο προσφέρει δυνατότητες και κίνητρά για ενασχόληση με την ακαδημαϊκή ανάλυση, την έρευνα και την συγκρότηση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των μελών του. Όταν ξεκινήσαμε τον ΟΔΕΘ είχαμε ως στόχο αυτό που καταφέραμε σήμερα: να δώσει ελεύθερο βήμα έρευνας και έκφρασης σε νέους επιστήμονες. 

Αθανάσιος Βασιλόπουλος

it consultant

B.A Χρηματοοικονομικής & Λογιστικής. M.Sc. Ψηφιακή Καινοτομία & Νεοφυή Επιχειρηματικότητα.

Στόχος μας είναι μέσα από τον ΟΔΕΘ, η ακαδημαϊκή κοινότητα και η Ελληνική Πολιτεία να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν την δική μας, εντονότερα και να δίνει ανάλογες ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο.

Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

αποκλειστικά από φοιτητές.

Όλγα Τσουκαλά

senior editor

Ασκούμενη Δικηγόρος Αθηνών
BA Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών | Πάντειο Πανεπιστήμιο
 
Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία καινοτόμα φοιτητική zero-budget πρωτοβουλία από νέους ανθρώπους, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος της να αρθρώνει επιστημονικό λόγο μέσω της αρθρογραφίας, να ερευνά, να έχει το δικό του βήμα στο διάλογο και να συμμετέχει σε δράσεις και projects ενισχύοντας την ταυτότητά του ως ενεργός πολίτης. Προσωπικά μιλώντας είμαι ιδιαιτέρως περήφανη για την ανοδική πορεία του Ομίλου στο πλαίσιο του οποίου απέκτησα σημαντικά εφόδια στη συγγραφική μου ανέλιξη καθώς επίσης ανέπτυξα την συμμετοχική μου παρουσία στην ενεργό κοινωνία μέσα από τις δράσεις και την διαδραστική επαφή με νέους ανθρώπους με στόχους και όραμα. Ο ΟΔΕΘ κατάφερε με δημιουργικό και οργανωτικό τρόπο να καταστεί μία διαδικτυακή οικογένεια, η οποία διαρκώς μεγαλώνει από όλους εμάς μαζί με εσάς! 

Board of Editors

Αλέξανδρος Καρράς

senior editor

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένα πεδίο τριβής με τη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Το πλήθος των αναλύσεων και των άρθρων αντικατοπτρίζουν τη πολυσχιδή διάσταση του ΟΔΕΘ και η ποιότητα των αναλυτών και αρθρογράφων εγγυάται τη πολύπλευρη θέαση αυτής της πραγματικότητας, με σοβαρότητα και εγκυρότητα υπό το πρίσμα της ακαδημαϊκής έρευνας. Επιπλέον, οι προσομοιώσεις που προσφέρονται, το επίπεδο τους, αλλά και τα διάφορα πρότζεκτ που οργανώνονται ετησίως, προσδίδουν υπεραξία τόσο για την ομάδα του Ο.Δ.Ε.Θ. όσο για τους ίδιους τούς συμμετέχοντες αλλά και τους αναγνώστες. 

Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, συνεισφέροντας στη διεύρυνση της κατανόησης του κόσμου μας.

Κατερίνα Δίπλα

senior editor

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία φοιτητών, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε νέα άτομα να εκφραστούν και να μιλήσουν για τα διεθνή ζητήματα που μας αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα.  κοινότητα και η Ελληνική Πολιτεία να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν την δική μας, εντονότερα και να δίνει ανάλογες ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο.

Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

αποκλειστικά από φοιτητές.

Ανδρέας Πετρούσης

senior editor

Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Bsc Πολιτικές Επιστήμες, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο MA Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί έναν πλουραλιστικό χώρο έκφρασης ιδεών, μελετών και ερευνών φοιτητών και νέων ερευνητών, μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Πάνω από όλα αποτελεί μία οικογένεια που έχει ως αρχή της την ορθή ενημέρωση του κοινού για ένα εύρος θεμάτων τα οποία άπτονται της ευρωπαϊκής και διεθνούς πραγματικότητας. 
 
Για εμένα ο ΟΔΕΘ αποτελεί το μέσο που μου δίνει τη δυνατότητα να ερευνήσω σε βάθος ζητήματα και διενέξεις ανά την υφήλιο, να εργαστώ για την δημοσιοποίηση θεμάτων τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και τέλος να συνεργαστώ με αξιόλογους επιστήμονες, μέσα από τις προσομοιώσεις που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Ομίλου.

Νίκος Βακάλης

junior editor

Πολιτικός Επιστήμονας – Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΠΜΣ “Πολιτική Ανάλυση” – ΑΠΘ

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί για εμένα μία ομάδα ανθρώπων με γνώσεις πάνω στα ζητήματα που πραγματεύονται, μεράκι για αυτό που κάνουν και φυσικά ακόρεστη επιθυμία για δράση και διεξαγωγή πληθώρας προσομοιώσεων. Όντας και εγώ εξ αυτών των ατόμων που γνώρισαν τον ΟΔΕΘ μέσα από τις δράσεις του, δεν θα μπορούσα παρά να έχω τις θετικότερες των εντυπώσεων και να προτρέψω κάθε νέο άτομο,
φοιτήτρια/φοιτητή και μη, να δοκιμάσει την «τύχη» της/του και να επιδιώξει να
αρθρογραφήσει, να συμμετέχει και να αποκτήσει τις δεξιότητες εκείνες που θα φανούν αργότερα τόσο χρήσιμες, όσο η κοινωνία απαιτεί από τα νεότερα μέλη της.

Γιάννης Γλύκας

JUNIOR editor

Απόφοιτος τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

 

Ένα πρότυπο ιστοχώρου επιστημονικών αναλύσεων των διεθνών δεδομένων, στελεχωμένο από νέους επιστήμονες και φοιτητές συναφών κλάδων. Με τα παραπάνω θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Όμιλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων, στόχος του οποίου είναι η ενημέρωση του κοινού για τις διεθνείς εξελίξεις και δεδομένα. Συνάμα, το θερμό κλίμα και η εξαιρετική συνεργασία που ενυπάρχει παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του να αναπτύξουν soft skills, τα οποία τους είναι απαραίτητα τόσο για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, όσο και για την επαγγελματική τους καριέρα. Συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε νέο τα ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες του οποίου περιστρέφονται γύρω από τον κλάδο της διεθνής πολιτικής να ενταχθεί στο δυναμικό του ΟΔΕΘ, ώστε να δοκιμάσει τις ικανότητες του και να εξελιχθεί.

Ηλίας Χαμπεσής

JUNIOR editor

Business Consultant 
 
Ο ΟΔΕΘ για εμένα αποτελεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία φοιτητών η οποία προσφέρει την δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης,της ανταλλαγής απόψεων, της έρευνας και ανάλυσης, μέσα από μια ατελείωτη γκάμα θεμάτων. Δίνεται η ευκαιρία σε φοιτητές να εξασκήσουν την κριτική τους σκέψη, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κοινωνικού και επαγγελματικού βίου

Μαρία Βιργινία Σταυράκη

senior editor

BA Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας- Πάντειο Πανεπιστήμιο, MA Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 
Για μένα ο ΟΔΕΘ είναι το βήμα μέσα από το οποίο μπορώ να εξελίξω τις γνώσεις μου και να ερευνήσω νέα δεδομένα για ζητήματα διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, μέσα από τις δράσεις του ΟΔΕΘ έρχομαι σε επαφή με νέα αξιόλογα άτομα και ανταλλάσσω ιδέες και απόψεις για ζητήματα της τρέχουσας πραγματικότητας. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας

Παντελής Καραμάλης

senior editor

PhD Fellow in Economics at University College Dublin (UCD)

 

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών αποτελεί ένα σπουδαίο και ταυτόχρονα ιδιαιτέρως δύσκολο εγχείρημα μέσω του οποίου παρουσιάζονται αναλύσεις και απόψεις σε μία ευρεία γκάμα επιστημονικών θεμάτων.

 
Όλα τα μέλη του ΟΔΕΘ έχουν τη δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με έγκριτους αναλυτές διαφορετικών επιστημονικών υποβάθρων, καθώς και να ενημερώνονται ως προς μία ευρεία γκάμα θεμάτων όπως η Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής οικονομία, η Πολιτική, το Δίκαιο, η Ενέργεια και η Ασφάλεια.
 
Με αυτό τον τρόπο, ο ΟΔΕΘ προάγει την έρευνα, την γνώση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων και άρτια καταρτισμένων επιστημονικά ανθρώπων, συντελώντας στην ανέλιξη τόσο των μελών του όσο και των αναγνωστών του.

Γιάννης Ήλκος

Junior editor

Φοιτητής Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

Εκτιμώ στον ΟΔΕΘ το άριστο κλίμα συνεργασίας και διαφάνειας που διέπει τον κύκλο εργασιών του. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι μέλος αυτής της συλλογικής προσπάθειας ενίσχυσης του δημοσίου διαλόγου και της ακαδημαϊκής διεθνολογικής κοινότητας.

Γιώργος Κοτλιδας

senior editor

Δικηγόρος – Νομικός Σύμβουλος, LL.M Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ, MPhil (Cand.) Συστηματικής Φιλοσοφίας, Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ, MA (Cand., Στρατηγικών Σπουδών, Τμήμα ΔΕΣ ΠΑΜΑΚ
 
Ο ΟΔΕΘ αποτέλεσε για μένα ένα πρώτο βήμα στο χώρο της αρθρογραφίας. Το βήμα αυτό εξελίχθηκε σε μία πορεία γεμάτη γνωριμίες, υψηλού επιπέδου συνεργασίες και εμπειρίες, οι οποίες με βοήθησαν να αναπτύξω κοινωνικές δεξιότητες, αλλά και να εμβαθύνω σε επαγγελματικά και ακαδημαϊκά προσόντα, όπως η συγγραφή, η λειτουργία σε περιβάλλον συνεργασίας και η έρευνα. Σε μία τέτοια ομάδα ανθρώπων υψηλής κατάρτισης και θετικότητας, είναι χαρά και τιμή να είμαι μέλος. Και είμαστε μόνο στην αρχή!

Λυδια Νίκα

senior editor

Πτυχιούχος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΠΑ), Φοιτήτρια Νομικής (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας)

Ο ΟΔΕΘ είναι μία ομάδα φοιτητών και πτυχιούχων η οποία έχοντας θεμελιωθεί στις
αρχές της ομαδικότητας και της συνεργασίας, προωθεί την έρευνα και τη γνώση
μέσω άκρως ενδιαφερόντων και επίκαιρων δημοσιεύσεων, projects και
προσομοιώσεων για διεθνή και ευρωπαϊκά ζητήματα.

Γιάννης Κερεντζής

Senior editor

Απόφοιτος  Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Μεταπτυχιακός φοιτητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης

 

Ο ΟΔΕΘ ξεκίνησε για μένα ως πείραμα, ως ένα μέσο που θα μου έδινε τη δυνατότητα να ερευνήσω, να αναζητήσω και να γράψω για θέματα που με ενδιέφεραν. Με τον χρόνο εξελίχθηκε σε κάτι πολύ παραπάνω, μια όμορφη παρέα, όπου πολλές φιλίες γεννήθηκαν, πολλές γνώσεις αποκτήθηκαν, και πολλά όμορφα project υλοποιήθηκαν. Είναι ένα παράδειγμα του πως μια χούφτα νέοι μπορούν να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά μεγάλο, που συνεχώς εξελίσσεται και γίνεται καλύτερο. Και είναι χαρά μου να είμαι κομμάτι του.

Εύα Τρούμπουλου

senior editor

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στον τομέα της Διοικητικής Επιστήμης και του Δημόσιου Μάνατζμεντ και ΗR & Payroll Administrator
 
 
O OΔΕΘ αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα που δίνει την ευκαιρία σε νέους να διερεύνουν τους ορίζοντες τους μέσω της συμμετοχής τους σε ποικίλες δραστηριότητες και αναζητήσεις με διεθνές περιεχόμενο. Δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν απόψεις ανάμεσα σε άτομα με διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο και εμπειρίες, οι οποίες ενισχύουν τη διάδοση της γνώσης. Συγχρόνως, η ενασχόληση με διεθνή και ευρωπαικά ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα και το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν συμβάλλουν στη δημιουργία μιας συγκροτημένης σκέψης και άποψης. 

Δέσποινα Τούντα

senior editor

Απόφοιτη Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί κατά τη γνώμη μου μία εξαιρετική πρωτοβουλία, χώρο έκφρασης ποικίλων ιδεών και απόψεων. Προσφέρει στα μέλη του τη δυνατότητα έρευνας και ανάλυσης πλήθους επίκαιρων ζητημάτων, διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και απόκτησης νέων γνώσεων. Είναι χαρά μου να αποτελώ μέλος αυτού του εγχειρήματος που συνεχώς εξελίσσεται. 

Δέσποινα Χελβατζόγλου

junior editor

Πολιτική Επιστήμονας – Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΠΜΣ “Πολιτική Ανάλυση” – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί για εμένα μία επιστημονικά καταρτισμένη κοινότητα ανθρώπων, η
οποία προσφέρει σε νέα άτομα ένα γόνιμο πεδίο δημιουργικής έκφρασης
απόψεων, καθώς και παράθεσης αναλύσεων αναφορικά με ζητήματα της διεθνούς και
ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Ο ΟΔΕΘ σε συνδυασμό, επίσης, με τα καινοτόμα
projects που υλοποιεί, συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην καλλιέργεια των
δεξιοτήτων μας, καθώς και στη συνεχή πρόοδο και αυτό-βελτίωση μας. Οφείλουμε,
λοιπόν, όλοι να αγκαλιάσουμε αυτήν την καινοτόμα πρωτοβουλία, διοχετεύοντας την
δημιουργικότητα, το πάθος και την όρεξη μας για δουλειά.

Χριστίνα Τσάκα

senior editor

BA Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο,  LLM International Human Rights Law, University of Groningen

Ανδριάνα Δελέγκου

senior editor

Δικηγόρος, LLM Δημόσιο Δίκαιο – Δημόσιες Πολιτικές – Δίκαιο Περιβάλλοντος, ΕΚΠΑ, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια (Μ2) Δίκαιο και Διαχείριση Ενεργειών και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Université de Strasbourg

Social Media Team

Χρυσούλα Τσουχλαράκη

Chief Social Media Manager

Φοιτήτρια Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη και βελτίωση δεξιοτήτων. Αποτελεί μέσο που δίνει βήμα σε φοιτητές και φοιτήτριες να ερευνήσουν και να αναλύσουν επιστημονικά ζητήματα που τους απασχολούν. Είναι σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να μπορούν συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του ΟΔΕΘ!

Αναστασία Τσερμενίδου

Social Media Manager, Αναλύτρια

Δικηγόρος, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής ΑΠΘ

Projects Team