Loading...

The Team behind the project 

Our creative team

Managing Directors

Απόφοιτος Νομικής και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Ασκούμενος Δικηγόρος Αθηνών
 
Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και συνάντησης φοιτητών. Είναι πολύ ευχάριστο που δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφράζονται, να δομούν τον λόγο τους, να παράγουν ερευνητικό έργο και να επιχειρηματολογούν για τρέχοντα ζητήματα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από φοιτητές.

Απόφοιτος τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής. Postgraduate student of a Joint M.Sc in Digital Innovation & Startup Entrepreneurship.

Στόχος μας είναι μέσα από τον ΟΔΕΘ, η ακαδημαϊκή κοινότητα και η Ελληνική Πολιτεία να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν την δική μας, εντονότερα και να δίνει ανάλογες ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο.

Απόφοιτος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και φοιτήτρια Νομικής

Για μένα ο ΟΔΕΘ αντικατοπτρίζει μια δομημένη πρωτοβουλία όπου ο καθένας δίνει το δικό του χρώμα στην άποψη του μέσα από την προσωπική του προσπάθεια να αποτυπώσει την διεθνή, ευρωπαϊκή καθώς και ενδοκρατική πραγματικότητα σε κάθε της έκφανση. Ως μέλος του ΟΔΕΘ νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που μία πρωτοβουλία από φοιτητές φιλοξενεί ανοικτά κάθε φωνή που έχει απήχηση και διαρκώς ακούγεται όλο και πιο δυνατά!

Editors

Δίνουμε τις κατευθύνσεις και οποιαδήποτε βοήθεια στους αναλυτές

Ευάγγελος Τασιόπουλος


SENIOR EDITOR


ΔΙΕΘΝΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί έναν πρότυπο όμιλο Επιστημόνων που παραχωρεί τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές να εκφράσουν μέσω αναλύσεων και άρθρων τους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς τους προβληματισμούς, ασκώντας παράλληλα το γνωστικό τους αντικείμενο. Συγχαίρω τον ΟΔΕΘ για την καινοτόμο πρωτοβουλία αυτή, μέσω της οποίας δραστηριοποιεί νέους επιστήμονες, συμβάλλει στην εξέλιξή τους παραχωρώντας τους βήμα λόγου. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που είμαι μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος και που βρίσκομαι ανάμεσα σε αξιόλογα άτομα της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας.

Αλέξανδρος Καρράς


JUNIOR EDITOR

Κρισεις & Ζητηματα Ασφαλειας

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένα πεδίο τριβής με τη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Το πλήθος των αναλύσεων και των άρθρων αντικατοπτρίζουν τη πολυσχιδή διάσταση του Ο.Δ.Ε.Θ. και η ποιότητα των αναλυτών και αρθρογράφων εγγυάται τη πολύπλευρη θέαση αυτής της πραγματικότητας, με σοβαρότητα και εγκυρότητα υπό το πρίσμα της ακαδημαϊκής έρευνας. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, συνεισφέροντας στη διεύρυνση της κατανόησης του κόσμου μας.

Κατερίνα Δίπλα

SENIOR EDITOR


ΔΙΕΘΝΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία φοιτητών, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε νέα άτομα να εκφραστούν και να μιλήσουν για τα διεθνή ζητήματα που μας αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα. 

Γιώργος Χαμηλάκης


SENIOR EDITOR

διεθνεσ σχεσεισ

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα φοιτητών το οποίο προσφέρει δυνατότητες και κίνητρά για ενασχόληση με την ακαδημαϊκή ανάλυση, την έρευνα και την συγκρότηση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των μελών του.

Ανδρονίκη Χαρίση

junior EDITOR

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μια ομαδική απόφαση νέων ατόμων που κύριο στόχο έχει την ελεύθερη έκφραση και τόποθετηση των μελών του, προσφέροντας ένα βήμα για βαθύτερη ανάλυση σε επίκαιρα και μη θέματα που άπασχολουν το διεθνες ενδιαφέρον

Καλλιόπη Λένναξ

SENIOR EDITOR

διεθνεσ & ευρωπαϊκο

δικαιο

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι για μένα ένας οργανωμένος διαδικτυακός τόπος μετάδοσης της σκέψης των αρθρογράφων και πραγμάτευσης διαφόρων πλευρών της επικαιρότητας. Με τη βοήθεια του Ο.Δ.Ε.Θ., οι νέοι Επιστήμονες κατανοούν τη σημασία της προσωπικής αναζήτησης για την κατάκτηση ενός θέματος, υιοθετούν μια ολοκληρωμένη, ολιστική προσέγγιση απέναντι στα διεθνή ζητήματα και ελέγχουν, μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, την πιστότητα και πληρότητα των επιχειρημάτων τους. Κάθε μέλος του Ομίλου επωφελείται της ευκαιρίας να δημοσιοποιεί ατομικές ακαδημαϊκές αναλύσεις, με αντικειμενικότητα, εγκυρότητα και σοβαρότητα. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση των συμμετεχόντων, editors και αρθρογράφων, είναι να βλέπουμε την ομάδα του Ο.Δ.Ε.Θ. να μεγαλώνει, να επεκτείνεται και προσελκύει ολοένα και περισσότερα ακροατήρια!

Γιάννης Κρόμπας


senior editor

Οικονομια και οικονομικα

Για εμένα ο ΟΔΕΘ είναι η ευκαιρία να αναλύσω και να παρουσιάσω ενδιαφέρουσες προτάσεις, γεγονότα και θέματα που απασχολούν εμένα και πολλούς νέους ανθρώπους.
Επιπλέον μέσα από τον ΟΔΕΘ μπορώ να έρχομαι σε επαφή με διαφορετικές αλλά πάντα τεκμηριωμένες απόψεις που αφορούν τα κοινά.
Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

Στεφανία Ζούρκα

SENIOR EDITOR

διεθνεισ & ευρωπαϊκεσ

σχεσεισ

Στην εποχή της ψηφιοποίησης και της συσσώρευσης πληροφοριών δεν είναι δύσκολο να βρεις μια πηγή δεδομένων και απόψεων, ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων. Αποτελεί όμως μια όαση σε αυτό τον  καταιγισμό πληροφορίας να βρεί κανείς μια δεξαμενή απόψεων που βασίζονται σε ένα επιστημονικό υπόβαθρο, ακόμη και αν αυτό είναι σε πρώιμο στάδιο. Ο ΟΔΕΘ είναι για μένα μια τέτοια δεξαμενή  ιδεών, πίσω από την οποία αφιερώνουν χρόνο και εργασία άνθρωποι που κόντρα στα δεδομένα της προχειρότητας, επιλέγουν τη συνέπεια και τη μελέτη. Αξίζει να τον γνωρίσετε!

Αναλυτές

Κάνουμε την απαραίτητη έρευνα και σας παρουσιάζουμε αναλύσεις σχετικά με σημαντικές εξελίξεις που κατατάσσονται στους τομείς εργασίας του ΟΔΕΘ.

Ενδεικτικά μέλη της ομάδας 

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών αποτελεί ένα σπουδαίο και ταυτόχρονα ιδιαιτέρως δύσκολο εγχείρημα μέσω του οποίου παρουσιάζονται αναλύσεις και απόψεις σε μία ευρεία γκάμα επιστημονικών θεμάτων.
Όντας μέλος αυτού του διεπιστημονικού ομίλου, έχω τη δυνατότητα όχι μόνο να δημοσιεύσω τις αναλύσεις και τις απόψεις μου ως προς την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία, αλλά παράλληλα να ενημερωθώ εγκαίρως και με τεκμηριωμένο τρόπο από συναδέλφους άλλων επιστημονικών αντικειμένων αναφορικά με ζητήματα Πολιτικής, Δικαίου, Ενέργειας και Ασφάλειας.
 Επομένως, ο ΟΔΕΘ προάγει την έρευνα, την γνώση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ νέων και άρτια καταρτισμένων επιστημονικά ανθρώπων, συντελώντας καθ’αυτόν τον τρόπο στην πνευματική ανέλιξη τόσο των μελών του όσο και των πολλών αναγνωστών του.
 
 

Ο ΟΔΕΘ για εμένα πέρα από ένα σύγχρονο think tank, αποτελεί ένα από τα πιο άρτια εγχειρήματα που αφορούν στις διεθνείς σχέσεις και τη διεθνή πολιτική, πεδία που με ενδιαφέρουν. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου, έβλεπα την ανάγκη ύπαρξης ενός χώρου με αποκλειστικά τέτοια θεματολογία, όταν βρήκα την πιο ισχυρή κι εξελιγμένη πρωτοβουλία ήθελα κι εγώ να βάλω το δικό μου λιθαράκι. Έγινα μέλος του ΟΔΕΘ, γιατί ασπάζομαι την ενθάρρυνση των εμπνευστών στη διαφορετική φωνή κι έκφραση και γιατί πιστεύω ότι μόνο μέσω του εγχειρήματος του ΟΔΕΘ μπορεί να διευρυνθεί η θεωρητική σκέψη κι οι ορίζοντες ενός νέου ανθρώπου που ενδιαφέρεται για τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Θέματα.

 

 

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων χαρακτηρίζεται από την καινοτομία του ότι μου πρόσφερε την δυνατότητα να γίνω μέλος σε έναν ερευνητικό οργανισμό με άξιο ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, μου δίνει την ευκαιρία να δημοσιεύσω άρθρα στο αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου που με ενδιαφέρει. Εξίσου όμως μεγάλης σημασίας είναι και η προαγωγή της έρευνας και της γνώσης που επιτυγχάνεται ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του ΟΔΕΘ σε ζητήματα που άπτονται της διεθνούς και ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Η ιδέα της Ίδρυσης του ΟΔΕΘ δεν ήρθε ξαφνικά. Ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης που θεωρούσαμε ότι είχαν οι νέοι επιστήμονες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να εντρυφήσουν στο αντικείμενο των Διεθνών Σχέσεων με την φιλική καθοδήγηση νέων ερευνητών και επιστημόνων. Σήμερα, είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που πετύχαμε, με δουλειά και ανιδιοτέλεια παρέα με μια εξαιρετική ομάδα!
 
 

Ο Όμιλος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελείται από ενεργούς φοιτητές, όπου διαμορφώνουν πολιτική και συγκροτημένη σκέψη για τη μελέτη θεμάτων. Προσχωρώντας σε επιτεύγματά μέσω μιας ουσιαστικής εμπειρίας και εκφράζοντας μελλοντικές σκέψεις, ειδικά όταν ενέχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία.  Η εμπειρία μου στον Ο.Δ.Ε.Θ. αποτελεί ευκαιρία για να ερευνήσω θέματα και πτυχές, σε μια κοινότητα που υποστηρίζει την ποικιλομορφία, την ένταξη και την προσβασιμότητα όπου η φωνή και η παρουσία των φοιτητών έχουν σημασία.

 

 

 

Δέσποινα Δανάη Γαλάνη


Junior Analyst

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί έναν διαδικτυακό χώρο που παρέχει την απαραίτητη ενημέρωση για τα διεθνή, με συνέπεια και συνεχή ροή ειδήσεων. Δίνει την ευκαιρία σε νέους αρθρογράφους να ερευνήσουν πτυχές της διεθνούς πολιτικής και να αναπτύξουν εμπεριστατωμένα την άποψη τους

Μαρία Αρίφη


Junior Analyst

Ο Ο.Δ.Ε.Θ. για μένα είναι μία πόρτα, η οποία μου ανοίγει ένα διεθνή δρόμο γεμάτο με ενδιαφέρουσες καινούριες πληροφορίες και τοποθετήσεις σχετικά με φλέγοντα και επίκαιρα θέματα.

Προσφέρει άμεση ανταλλαγή απόψεων και νέες συνεργασίες με ανθρώπους με διαφορετικά πεδία γνώσης.

Ο Ο.Δ.Ε.Θ. μού δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχω ενεργά στην ερευνητική διαδικασία και να εποικοδομώ τις γνώσεις μου με πράξεις.

 

Σε ένα τόσο ασαφές, ρευστό και καθόλου εύκολα προσδιορίσιμο διεθνές περιβάλλον, ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα όχημα έρευνας,μια δυναμική προσπάθεια εμπεριστατωμένης ενημέρωση, ένα σύγχρονο think tank για θέματα που άπτονται της διεθνούς πραγματικότητας…για θέματα που είναι η διεθνής πραγματικότητα. 

Διαφορετικές φωνές, διαφορετικά αντικείμενα έρευνας, διαφορετικά backgrounds και προσεγγίσεις, ξεχωριστοί αναλυτές που μέσω των άρθρων τους, παρατηρώντας,παρακολουθώντας και ερμηνεύοντας τα διεθνή τεκταινόμενα,  συνθέτουν και οριοθετούν τον ΟΔΕΘ, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στη διεύρυνση της γνώσης και της πληροφόρησης.
 
 

Βασίλης Ψαράς


Junior Analyst

Ο ΟΔΕΘ  για εμένα αποτελεί μια ομάδα ελεύθερης έκφρασης, ένα δίκτυο όπου νέοι επιστήμονες μπορούν να γράφουν ελεύθερα, να εκφράζονται και να διαφωνούν. Είναι ένα εγχείρημα που στοχεύει στον πλουραλισμό και στο διάλογο και όπως μάθαμε εμείς οι Κεϋνσιανοί από τα λόγια του Roosevelt, “το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε, είναι ο ίδιος ο φόβος

Τάσος Κολυβάς


Junior Analyst

O ΟΔΕΘ είναι μία χρήσιμη και φιλόδοξη πρωτοβουλία φοιτητών. Χρήσιμη λόγω της ιστορικής παρουσίας που διαδραματίζει η Ελλάδα στο Διεθνές Σύστημα και φιλόδοξη γιατί επιχειρεί να ενώσει τους μελλοντικούς θεράποντες των Διεθνών Σχέσεων. Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτή την πρωτοβουλία επειδή υπάρχει όραμα και μεράκι.

 

 

Απόφοιτος Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Μεταπτυχιακός φοιτητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια νέων φοιτητών, προερχόμενοι από τους κλάδους των πολιτικών, νομικών, οικονομικών και κοινωνικών επιστημών, οι οποίοι αναλύουν και επεξεργάζονται επίκαιρα θέματα καθώς και ιστορικά γεγονότα, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους στην ευρύτερη κοινωνία. Παρέχει τη δυνατότητα πλουραλισμού των απόψεων μέσω της ελεύθερης έκφρασης και της γόνιμης και εμπεριστατωμένης αντιπαράθεσης, πάνω σε θέματα διεθνούς ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους Αναλυτές του, για συνεχή επιμόρφωση και βελτίωση, μέσω της καθοδήγησης από έμπειρους Editors ώστε μετά από κάθε δημοσίευση να γινόμαστε καλύτεροι. Είμαι περήφανος που είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας! 

 

 

Ελένη Ντώνη


Junior Analyst

Ο Όμιλος Διεθνών Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτέλεσε για μένα μια ευκαιρία να εκφράσω τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέματα που αφορούν την διεθνή πολιτική. Ο ΟΔΕΘ αποτελει μια σημαντική πρωτοβουλία νέων που στοχεύει στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετέχω σε αυτήν την φιλόδοξη προσπάθεια φοιτητών και ελπίζω αυτό το εγχείρημα να ενθαρρύνει και άλλους νέους ανθρώπους να καταστούν «ενεργοί» στην κοινωνία.

Αλέξανδρος Καρράς


Senior Analyst

Ο Ο.Δ.Ε.Θ. για μένα είναι ένα πεδίο τριβής με τη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Το πλήθος των αναλύσεων και των άρθρων αντικατοπτρίζουν τη πολυσχιδή διάσταση του Ο.Δ.Ε.Θ. και η ποιότητα των αναλυτών και αρθρογράφων εγγυάται τη πολύπλευρη θέαση αυτής της πραγματικότητας, με σοβαρότητα και εγκυρότητα υπό το πρίσμα της ακαδημαϊκής έρευνας. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, συνεισφέροντας στη διεύρυνση της κατανόησης του κόσμου μας.

 

 

Μάριος Κράντας


Junior Analyst

Ο.Δ.Ε.Θ. Ακούγοντας το ακρωνύμιο αυτό ο μέσος χρήστης του διαδικτύου δεν νομίζω πως θα σκεφτεί πολλά. Για κάποιους όμως, οι οποίοι ασχολούνται με πολιτικά και διεθνή ζητήματα, η σελίδα αυτή είναι γνωστή για τον πλουραλιστικό χαρακτήρα της και την ανοχή της στις διαφορετικές απόψεις, τον επιστημονικό και αντικειμενικό τρόπο συγγραφής των άρθρων, αλλά πρωτίστως για το πάθος που διακατέχουν τα μέλη της ομάδας αυτής.

Οπότε θα μπορούσα να πω με σιγουριά, ο Ο.Δ.Ε.Θ δεν είναι μόνο μια ιστοσελίδα με άρθρα πολιτικού χαρακτήρα.

Είναι πρωτίστως μια ευκαιρία για ανθρώπους σαν και εμένα να κάνουν αυτό που τους εκφράζει.

Μυρτώ Παπαδοπούλου


Senior Analyst

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων  αποτελεί  ένα καινοτόμο και φιλόδοξο εγχείρημα  νέων ανθρώπων, μέσω του οποίου τους δίνετε  η δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους . Ο ΟΔΕΘ υποστηρίζει, ενθαρρύνει και δίνει βήμα στη νέα γενία να ασχοληθεί  με τη συγγραφή άρθων και τη συμμετοχή σε δίαφορα projects. Αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι σέβετε τους συνεργάτες του, χωρίς να προβαίνει σε διακρίσεις και λογοκρισία ως προς το έργο τους. Ο ΟΔΕΘ αποτελεί εγγύηση, κι αυτό φαίνεται από τη σταθερή και ανοδική πορεία που έχει σημειώσει μέσα σε σύντομο χρονικό δίαστημα. Ο ΟΔΕΘ αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη, κι αυτό φαίνεται από την αποδοχή και την απήχη  που έχει τόσο στο ευρύ όσο και στο ακαδημαϊκό  κοινό.

 

Αναστασία Νεφέλη Βιδάκη


Senior Analyst

Ο ΟΔΕΘ, με τη διφυή του διεθνή και ευρωπαϊκή θεματολογία, μου έδωσε την ευκαιρία να επεκτείνω τον νου και την πένα μου πέρα από τα στενά ακαδημαϊκά πλαίσια. Έτσι, καταφέρνω να εντρυφήσω σε διάφορρες πτυχές του δικαίου, της πολιτικής σκηνής και της ιστορίας που μέχρι στιγμής αποτελούσαν για εμένα άβατα μονοπάτια. Μέσω των εκδηλώσεων και των projects που διοργανώνει αποτελεί για όλους εμάς μια αστείρευτη πηγή γνώσης, έκφρασης και έμπνευσης! Είναι χαρά και τιμή μου να είμαι μέρος αυτής της συλλογικής προσπάθειας που διευρύνει την ματιά σε έναν κόσμο που ολοένα στενεύει.

Χρήστος-Εμμανουήλ Τράγκας


Junior Analyst

Δικηγόρος Αθηνών, Διεθνολόγος. 
LL.M. Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών Νομικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ), LL.M. Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
 
Ο ΟΔΕΘ είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα που ως στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων φοιτητών. Μέσα από τον ΟΔΕΘ δίδονται ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο καθώς επίσης δίνει την ευκαιρία  να εμβαθύνουν σε σπουδαία ζητήματα της διεθνούς και ευρωπαϊκής πολιτικής και του διεθνούς δικαίου. Τέλος πιστεύω ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες! Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που είμαι μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος!