Loading...

THE TEAM BEHIND THE PROJECT

Η ομάδα μας (page under Constuction) 

Board of Directors

Καλλιόπη Λένναξ

PUBLISHING CHIEF MASTER EDITOR

Απόφοιτη Διεθνών Σχέσεων & Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πανεπιστημίου Πειραιά
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι για μένα ένας οργανωμένος διαδικτυακός τόπος μετάδοσης της σκέψης των αρθρογράφων και πραγμάτευσης διαφόρων πλευρών της επικαιρότητας. Με τη βοήθεια του Ο.Δ.Ε.Θ., οι νέοι Επιστήμονες κατανοούν τη σημασία της προσωπικής αναζήτησης για την κατάκτηση ενός θέματος, υιοθετούν μια ολοκληρωμένη, ολιστική προσέγγιση απέναντι στα διεθνή ζητήματα και ελέγχουν, μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, την πιστότητα και πληρότητα των επιχειρημάτων τους. Κάθε μέλος του Ομίλου επωφελείται της ευκαιρίας να δημοσιοποιεί ατομικές ακαδημαϊκές αναλύσεις, με αντικειμενικότητα, εγκυρότητα και σοβαρότητα. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση των συμμετεχόντων, editors και αρθρογράφων, είναι να βλέπουμε την ομάδα του Ο.Δ.Ε.Θ. να μεγαλώνει, να επεκτείνεται και προσελκύει ολοένα και περισσότερα ακροατήρια!

Λεωνίδας Ασημακόπουλος

COMMUNICATIONS & PROJECTS MANAGER

Απόφοιτος Νομικής και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Δικηγόρος Αθηνών

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και συνάντησης φοιτητών. Είναι πολύ ευχάριστο που δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφράζονται, να δομούν τον λόγο τους, να παράγουν ερευνητικό έργο και να επιχειρηματολογούν για τρέχοντα ζητήματα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτής της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από φοιτητές.

Στεφανία Ζούρκα

SENIOR PROJECTS MANAGER, SENIOR EDITOR & SOCIAL MEDIA MANAGER

Στην εποχή της ψηφιοποίησης και της συσσώρευσης πληροφοριών δεν είναι δύσκολο να βρεις μια πηγή δεδομένων και απόψεων, ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων. Αποτελεί όμως μια όαση σε αυτό τον καταιγισμό πληροφορίας να βρεί κανείς μια δεξαμενή απόψεων που βασίζονται σε ένα επιστημονικό υπόβαθρο, ακόμη και αν αυτό είναι σε πρώιμο στάδιο. Ο ΟΔΕΘ είναι για μένα μια τέτοια δεξαμενή ιδεών, πίσω από την οποία αφιερώνουν χρόνο και εργασία άνθρωποι που κόντρα στα δεδομένα της προχειρότητας, επιλέγουν τη συνέπεια και τη μελέτη. Αξίζει να τον γνωρίσετε!

Γιάννης Κρόμπας

PUBLISHING CHIEF MASTER EDITOR ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ &ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για εμένα ο ΟΔΕΘ είναι η ευκαιρία να αναλύσω και να παρουσιάσω ενδιαφέρουσες προτάσεις, γεγονότα και θέματα που απασχολούν εμένα και πολλούς νέους ανθρώπους. Επιπλέον μέσα από τον ΟΔΕΘ μπορώ να έρχομαι σε επαφή με διαφορετικές αλλά πάντα τεκμηριωμένες απόψεις που αφορούν τα κοινά.
Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

αποκλειστικά από φοιτητές.

Αθανάσιος Βασιλόπουλος

PROJECT MANAGER

B.A Χρηματοοικονομικής & Λογιστικής. M.Sc. Ψηφιακή Καινοτομία & Νεοφυή Επιχειρηματικότητα.

Στόχος μας είναι μέσα από τον ΟΔΕΘ, η ακαδημαϊκή κοινότητα και η Ελληνική Πολιτεία να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν την δική μας, εντονότερα και να δίνει ανάλογες ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο.

Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

αποκλειστικά από φοιτητές.

Όλγα Τσουκαλά

NEWS FLOW & SOCIAL MEDIA MANAGER

Απόφοιτος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και Νομικής

Για μένα ο ΟΔΕΘ αντικατοπτρίζει μια δομημένη πρωτοβουλία όπου ο καθένας δίνει το δικό του χρώμα στην άποψη του μέσα από την προσωπική του προσπάθεια να αποτυπώσει την διεθνή, ευρωπαϊκή καθώς και ενδοκρατική πραγματικότητα σε κάθε της έκφανση. Ως μέλος του ΟΔΕΘ νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που μία πρωτοβουλία από φοιτητές φιλοξενεί ανοικτά κάθε φωνή που έχει απήχηση και διαρκώς ακούγεται όλο και πιο δυνατά!

Γιάννης Πήλιουρας

senior project manager SOCIAL MEDIA MANAGER

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα φοιτητών το οποίο προσφέρει δυνατότητες και κίνητρά για ενασχόληση με την ακαδημαϊκή ανάλυση, την έρευνα και την συγκρότηση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των μελών του. Όταν ξεκινήσαμε τον ΟΔΕΘ είχαμε ως στόχο αυτό που καταφέραμε σήμερα: να δώσει ελεύθερο βήμα έρευνας και έκφρασης σε νέους επιστήμονες. 

Κατερίνα Δίπλα

SENIOR chief EDITOR ΔΙΕΘΝΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία φοιτητών, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε νέα άτομα να εκφραστούν και να μιλήσουν για τα διεθνή ζητήματα που μας αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα.  κοινότητα και η Ελληνική Πολιτεία να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν την δική μας, εντονότερα και να δίνει ανάλογες ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν να εξελιχθούν και να παράξουν επιστημονικό έργο.

Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων

αποκλειστικά από φοιτητές.

Board of Editors

Αλέξανδρος Καρράς

PUBLISHING CHIEF senior Κρισεις & Ζητηματα Ασφαλειας

Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένα πεδίο τριβής με τη πραγματικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Το πλήθος των αναλύσεων και των άρθρων αντικατοπτρίζουν τη πολυσχιδή διάσταση του Ο.Δ.Ε.Θ. και η ποιότητα των αναλυτών και αρθρογράφων εγγυάται τη πολύπλευρη θέαση αυτής της πραγματικότητας, με σοβαρότητα και εγκυρότητα υπό το πρίσμα της ακαδημαϊκής έρευνας. Χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, συνεισφέροντας στη διεύρυνση της κατανόησης του κόσμου μας.

Ανδρέας Πετρούσης

SENIOR chief EDITOR ΔΙΕΘΝΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας, απόφοιτος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
 
Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί έναν πλουραλιστικό χώρο έκφρασης ιδεών, μελετών και ερευνών φοιτητών και νέων ερευνητών, μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες. Πάνω από όλα αποτελεί μία οικογένεια που έχει ως αρχή της την ορθή ενημέρωση του κοινού για ένα εύρος θεμάτων τα οποία άπτονται της ευρωπαϊκής και διεθνούς πραγματικότητας. 
 
Για εμένα ο ΟΔΕΘ αποτελεί το μέσο που μου δίνει τη δυνατότητα να ερευνήσω σε βάθος ζητήματα και διενέξεις ανά την υφήλιο, να εργαστώ για την δημοσιοποίηση θεμάτων τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και τέλος να συνεργαστώ με αξιόλογους επιστήμονες, μέσα από τις προσομοιώσεις που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Ομίλου.

Μάριος Κράντας​

SENIOR EDITOR

ΟΔΕΘ. Ακούγοντας το ακρωνύμιο αυτό ο μέσος χρήστης του διαδικτύου δεν νομίζω πως θα σκεφτεί πολλά. Για κάποιους όμως, οι οποίοι ασχολούνται με πολιτικά και διεθνή ζητήματα, η σελίδα αυτή είναι γνωστή για τον πλουραλιστικό χαρακτήρα της και την ανοχή της στις διαφορετικές απόψεις, τον επιστημονικό και αντικειμενικό τρόπο συγγραφής των άρθρων, αλλά πρωτίστως για το πάθος που διακατέχουν τα μέλη της ομάδας αυτής.

Οπότε θα μπορούσα να πω με σιγουριά, ο Ο.Δ.Ε.Θ δεν είναι μόνο μια ιστοσελίδα με άρθρα πολιτικού χαρακτήρα.

Είναι πρωτίστως μια ευκαιρία για ανθρώπους σαν και εμένα να κάνουν αυτό που τους εκφράζει.

Ευάγγελος Τασιόπουλος

SENIOR EDITOR

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί έναν πρότυπο όμιλο Επιστημόνων που παραχωρεί τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές να εκφράσουν μέσω αναλύσεων και άρθρων τους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς τους προβληματισμούς, ασκώντας παράλληλα το γνωστικό τους αντικείμενο. Συγχαίρω τον ΟΔΕΘ για την καινοτόμο πρωτοβουλία αυτή, μέσω της οποίας δραστηριοποιεί νέους επιστήμονες, συμβάλλει στην εξέλιξή τους παραχωρώντας τους βήμα λόγου. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που είμαι μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος και που βρίσκομαι ανάμεσα σε αξιόλογα άτομα της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας.