Managing Directors

Απόφοιτος Νομικής και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
 
Ο ΟΔΕΘ για μένα είναι ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων και συνάντησης φοιτητών. Είναι πολύ ευχάριστο που δίνεται η ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκφράζονται, να δομούν τον λόγο τους, να παράγουν ερευνητικό έργο και να επιχειρηματολογούν για τρέχοντα ζητήματα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Είμαι πολύ περίφηνος που είμαι μέλος αυτής της πρωτοβουλίας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από φοιτητές.

Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Head projects manager

Απόφοιτος τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής

Στόχος μας είναι μέσα από τον ΟΔΕΘ η ακαδημαϊκή κοινότητα και η Ελληνική Πολιτεία να αρχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες εντονότερα και να δίνει ανάλογες ευκαιρίες σε όσους το επιθυμούν

Olga

Όλγα Τσουκαλά

Master Editor

Απόφοιτος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Για μένα ο ΟΔΕΘ αντικατοπτρίζει μια δομημένη πρωτοβουλία όπου ο καθένας δίνει το δικό του χρώμα στην άποψη του μέσα από την προσωπική του προσπάθεια να αποτυπώσει την διεθνή, ευρωπαϊκή καθώς και ενδοκρατική πραγματικότητα σε κάθε της έκφανση. Ως μέλος του ΟΔΕΘ νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που μία πρωτοβουλία από φοιτητές φιλοξενεί ανοικτά κάθε φωνή που έχει απήχηση και διαρκώς ακούγεται όλο και πιο δυνατά!

Editors

Δίνουμε τις κατευθύνσεις και οποιαδήποτε βοήθεια στους αναλυτές

Ευάγγελος Τασιόπουλος

ΔΙΕΘΝΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Όμιλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων αποτελεί έναν πρότυπο όμιλο Επιστημόνων που παραχωρεί τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές να εκφράσουν μέσω αναλύσεων και άρθρων τους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς τους προβληματισμούς, ασκώντας παράλληλα το γνωστικό τους αντικείμενο. Συγχαίρω τον ΟΔΕΘ για την καινοτόμο πρωτοβουλία αυτή, μέσω της οποίας δραστηριοποιεί νέους επιστήμονες, συμβάλλει στην εξέλιξή τους παραχωρώντας τους βήμα λόγου. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που είμαι μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος και που βρίσκομαι ανάμεσα σε αξιόλογα άτομα της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας.

Δάφνη Τσιπίτση

Κρισεις & Ζητηματα

Ασφαλειας

Ο ΟΔΕΘ είναι ένα καταξιωμένο think tank διεθνούς πολιτικής και στρατηγικής ανάλυσης που δίνει την ευκαιρία σε νέους, ικανούς και ταλαντούχους αρθρογράφους να αναλύσουν και να καταγράψουν τα γεγονότα που προβληματίζουν τη διεθνή κοινότητα με μια αντικειμενική και βασισμένη στην σύγχρονη πραγματικότητα ματιά.

Κατερίνα
Δίπλα

ΔΙΕΘΝΗΣ & ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία φοιτητών, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε νέα άτομα να εκφραστούν και να μιλήσουν για τα διεθνή ζητήματα που μας αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα. 

Γιώργος Χαμηλάκης

διεθνεσ & ευρωπαϊκο

δικαιο

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα φοιτητών το οποίο προσφέρει δυνατότητες και κίνητρά για ενασχόληση με την ακαδημαϊκή ανάλυση, την έρευνα και την συγκρότηση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα των μελών του.

Ανδρονίκη Χαρίση

Ιστορια & πολιτισμοσ

Ο ΟΔΕΘ αποτελεί μια ομαδική απόφαση νέων ατόμων που κύριο στόχο έχει την ελεύθερη έκφραση και τόποθετηση των μελών του, προσφέροντας ένα βήμα για βαθύτερη ανάλυση σε επίκαιρα και μη θέματα που άπασχολουν το διεθνες ενδιαφέρον

Analysts

Κάνουμε την απαραίτητη έρευνα και σας παρουσιάζουμε αναλύσεις σχετικά με σημαντικές εξελίξεις που κατατάσσονται στους τομείς εργασίας του ΟΔΕΘ.

(Under Construction)

Βαγγέλης Τασιόπουλος

Tο έργο του Ομίλου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων είναι αξιοσημείωτο και παράδειγμα προς μίμηση. Αποτελώντας μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας, μέσω αναλύσεων και ερευνών αναλαμβάνει να ενημερώνει το κοινό για τα τεκτενόμενα της Διεθνούς Πολιτικής, της Παγκόσμιας Οικονομίας και του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό που χαρακτηρίζει τον ΟΔΕΘ είναι η σοβαρότητα, η οργάνωση και πάνω από όλα η ευκαιρία που δίνει στους Νέους Επιστήμονες να εξελιχθούν και να βελτιωθούν. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή, που ο ΟΔΕΘ με όρισε ως πρεσβευτή του για το 2018-2019.

Γιάννης Κρόμπας

Για εμένα ο ΟΔΕΘ είναι η ευκαιρία να αναλύσω και να παρουσιάσω ενδιαφέρουσες προτάσεις, γεγονότα και θέματα που απασχολούν εμένα και πολλούς νέους ανθρώπους.
Επιπλέον μέσα από τον ΟΔΕΘ μπορώ να έρχομαι σε επαφή με διαφορετικές αλλά πάντα τεκμηριωμένες απόψεις που αφορούν τα κοινά.
Μέσα από τον ΟΔΕΘ γίνεται δυνατή η εξοικείωση με την γνώση, την έρευνα αλλά και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων